Hoe gegevens van Sony SD-kaarten te herstellen?

Sony maakt uitstekende opslagoplossingen voor allerlei soorten apparaten. Het is echter het populairst bij fotografen, die dol zijn op de robuustheid van Sony's SD-kaarten. Ze hebben ongelooflijke lees-/schrijfsnelheden, wat helpt bij high-speed fotografie.Waarom verliezen Sony SD-kaarten gegevens?

Gegevensverlies is niet verwonderlijk gebruikelijk bij SD-kaarten , en Sony is geen uitzondering. Er zijn veel redenen waarom u gegevens moet herstellen, maar het is het beste om erachter te komen wat het verlies zou kunnen hebben veroorzaakt. Dit helpt u te begrijpen of u de gegevens kunt ophalen.

é um iphone um dispositivo ios

Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken van gegevensverlies op SD-kaarten van Sony:

 1. Opmaak: Mogelijk hebt u uw Sony SD-kaart per ongeluk geformatteerd. Bij het controleren van de eigenschappen van een SD-kaart komt het onbedoeld klikken op de formatteerknop regelmatig voor.
 2. 💾 Problemen met het bestandssysteem: Als u plotseling van bestandssysteem verandert, kunt u mogelijk geen van uw bestanden openen. In dit geval gaan uw bestanden niet verloren. In plaats daarvan hoeft uw computer alleen te weten hoe hij ze moet lezen.

Als je je zorgen maakt over verwijderde bestanden op een Sony-geheugenkaart, is dit een geweldige plek om te beginnen.

Sony SD-kaartherstel: situaties en oplossingen

Veel situaties kunnen leiden tot gegevensverlies van Sony SD-kaarten. Voor elk van hen zijn er echter verschillende oplossingen.

Situatie #1:Je Sony SD-kaart is leeg, maar je hebt een back-up

Oplossing: gebruik de back-up om uw gegevens op te halen.Gegevensback-ups zijn absoluut de beste manier om verloren bestanden te herstellen. Als u voor alle gegevens op opslagapparaten vertrouwt, of het nu foto's, video's of documenten zijn, moet u altijd een back-up hebben.

como limpar o disco de inicialização do mac

Situatie #2:De computer herkent je Sony SD-kaart, maar er zijn geen foto's

Oplossing: controleer op verborgen bestanden.

In sommige gevallen kan uw SD-kaart leeg lijken, ook al bevat deze bestanden. Als dit gebeurt, probeer dan te zien of de bestanden verborgen zijn. Hier is hoe:

 1. Open File Explorer en zoek de problematische Sony SD-kaart
 2. Klik op het tabblad Weergave op de menubalk
 3. Zorg ervoor dat het vakje Verborgen weergeven is aangevinkt
 4. Je bestanden zouden nu zichtbaar moeten zijn op de Sony SD-kaart. Situatie #3:Uw Sony SD-kaart is beschadigd

  Oplossing: probeer enkele van onze suggesties om de beschadigde kaart te repareren.

  Sony SD-kaartcorruptie, zoals we hierboven beschreven, kan om vele redenen gebeuren. Als u vermoedt dat uw kaart beschadigd is, probeer dan:

  • Probeer een ander apparaat om toegang te krijgen tot de kaart. Dit zorgt ervoor dat de kaart defect is, niet uw apparaat.
  • Controleer de authenticiteit van de SD-kaart. U kunt gratis tools gebruiken zoals: FakeFlashTest . stationsletter van de SD-kaart uit Schijfbeheer in Windows. CHKDSK commando in Windows.

  Hier is hoe u kunt verwijderde bestanden zelfs herstellen van een CF-kaart (Compact Flash).

  Software voor gegevensherstel gebruiken

  Als geen van deze stappen voor u heeft gewerkt, kunt u proberen software voor gegevensherstel te gebruiken. Er zijn er verschillende beschikbaar, zoals EaseUS, Recuva, Stellar, en onze favoriet, Disk Drill. Al deze software heeft vergelijkbare stappen als gegevensherstel.

  por que meu computador está usando 100 discos

  Sony SD-kaartherstel met behulp van gegevensherstelsoftware:

  1. Download en installeer Disk Drill SD-kaartherstelsoftware met beheerdersrechten. Start dan Disk Drill.
  2. Kies de SD-kaart en herstelmethode. Selecteer je Sony SD-kaart uit de schijflijst die wordt weergegeven in de interface van Disk Drill. Nadat u uw keuze heeft gemaakt, kunt u het type herstelmethode kiezen dat u wilt gebruiken. Als u onlangs verwijderde bestanden zoekt, kunt u een snelle scan proberen. Moeilijker te vinden bestanden kunnen vaak worden hersteld met een diepe scan om bestanden te reconstrueren uit fragmenten en bestandssignaturen. Gebruik filters om sneller te zoeken door het juiste bestandstype te selecteren
  👁️ We voelen je: er zijn zoveel verschillende soorten hersteltools. Daarom hebben we een lijst samengesteld met het beste van het beste.

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn foto's volledig worden hersteld?

  Het herstellen van verloren gegevens van Sony SD-kaarten heeft een grote kans op mislukking. Hier zijn echter enkele snelle tips om uw slagingspercentage te maximaliseren:

  1. Stop met het gebruik van de SD-kaart het moment dat u gegevensverlies opmerkt. Dit helpt voorkomen dat gegevens worden overschreven.
  2. 🔄 Start de beschadigde opslag niet opnieuw op.
  3. 👨‍💻 Zoek hulp. Als de gegevens die u wilt herstellen essentieel zijn, vraag dan deskundig advies in plaats van te experimenteren.
  4. 💻 Als u software gebruikt om gegevens te herstellen, installeer het op een ander apparaat.
  5. 💿 Als je niet neemt regelmatige back-ups , zorg ervoor dat de schijf waarop u uw belangrijke gegevens opslaat, veel vrije ruimte heeft, ten minste 20%. Dit minimaliseert het risico van overschrijven.
  6. 📷 Verwijder geen bestanden via de interface van de camera ; dit vergroot de kans dat de gegevens verloren gaan. Veel camera's 'nul uit' ruimte na het verwijderen van bestanden. Het betekent dat ze opzettelijk de gegevens volledig overschrijven om ze onherstelbaar te maken.
  7. Bewaar de SD-kaart op een droge plaats bij kamertemperatuur fysieke storingen te voorkomen.
  8. Regelmatige back-ups maken is essentieel: En niet alleen dat, het opslaan van gegevens op cloudopslag of een onafhankelijk opslagapparaat is als voorzorgsmaatregel sterk aan te raden.
  9. 🔋 Stop met het gebruik van het apparaat als de batterij bijna leeg is: Het uitschakelen van de stroom terwijl het apparaat de kaart nog gebruikt, is de gemakkelijkste manier om fouten op uw SD-kaart te maken. Of het nu een camera of een ander apparaat is, vermijd het gebruik van een bijna lege batterij. Als je de kaart eruit wilt trekken, zet je eerst de camera of het apparaat uit.
  10. & # x1f4af; Gebruik een hoogwaardige kaartlezer: Het aansluiten van een apparaat op een computer via een USB-kabel is relatief inefficiënt en trekt de batterij van dat apparaat leeg. Bovendien verhoogt een hoogwaardige lezer de gegevensoverdrachtsnelheden.
  11. 1️⃣ Gebruik één SD-kaart per apparaat: Gebruik dezelfde kaart niet met meerdere apparaten, aangezien verschillende apparaten verschillende bestandsindelingen hebben en fouten kunnen veroorzaken bij het schrijven of verwijderen van gegevens.
  12. Formatteer SD-kaarten op de juiste manier: Voordat u een kaart op een apparaat gebruikt, is het van cruciaal belang om deze op dat apparaat te formatteren. Hierdoor wordt de kaart geoptimaliseerd en geformatteerd in het bestandssysteem van het apparaat, waardoor de kans op fouten wordt geminimaliseerd. Ook, in plaats van één voor één te verwijderen voor het legen van de kaart, kopieert u alles en formatteert u de kaart.

  Gevolgtrekking

  Sony SD-kaartherstel is heel goed mogelijk. Als gegevens van een SD-kaart verloren gaan, kunnen deze worden hersteld door verschillende processen te implementeren. Hoewel er veel mogelijke oplossingen zijn, is het het beste om intuïtieve software voor gegevensherstel te gebruiken. Zorg ervoor dat u altijd een back-up van uw gegevens maakt, kalm blijft en onze stappen nauwkeurig volgt, en u heeft uw gegevens binnen de kortste keren terug!

  Veelgestelde vragen

  Download en installeer de software voor gegevensherstel. Van de vele die beschikbaar zijn, zoals Recuva, Stellar en EaseUS, is Disk Drill degene die we verkiezen. De intuïtieve gebruikersinterface maakt het gemakkelijk om uw verloren bestanden te herstellen. Bovendien is het gratis verkrijgbaar. Hier is een supersnelle walkthrough:

  1. Sluit uw Sony SD-kaart aan op de computer.
  2. Selecteer de SD-kaart in de app voor gegevensherstel.
  3. Begin met het scannen van de SD-kaart.
  4. Selecteer de bestanden die u wilt herstellen.
  5. Kies een gewenste bestemming om de herstelde bestanden op te slaan.

  Ja, u kunt gegevens herstellen van een Sony SD-kaart met of zonder softwareherstelprogramma.

  Volg deze stappen voor herstel:

  1. Download en installeer herstelsoftware op een ander apparaat.
  2. Sluit uw Sony-geheugenkaart aan op de computer met behulp van een kaartlezer of sluit de camera aan met een USB-kabel.
  3. Voer de herstelsoftware uit en scan uw geheugenkaart.
  4. Wacht tot de scan is voltooid en herstel vervolgens uw bestanden.

  Sony Cybershot-geheugenkaarten zijn net als elke andere SD-kaart. U kunt verwijderde foto's herstellen met behulp van herstelsoftware. Hier is hoe:

  1. Haal de geheugenkaart uit je Sony Cybershot camera en sluit de kaart met een kaartlezer aan op de computer. Het zou moeten worden weergegeven als een stationsletter (bijv. E:) op de computer.
  2. Voer de herstelsoftware uit en selecteer vervolgens de stationsletter van de geheugenkaart.
  3. Druk op Start om de geheugenkaart van de camera te scannen op verloren foto's.
  4. De tool zal uw verwijderde foto's weergeven. Selecteer degene die u wilt en klik op 'Herstellen' om de afbeeldingen te herstellen.