on2vhf.be Over ons

Over ons

Bij ON2VHF zijn we gepassioneerd door de fascinerende wereld van de radioamateurisme. Als een toegewijde groep van VHF-enthousiastelingen streven we ernaar om de wonderen van de VHF (Very High Frequency) en UHF (Ultra High Frequency) communicatie te verkennen en te promoten binnen de Belgische radioamateur gemeenschap.

Onze vereniging is een dynamische hub waar ervaren radioamateurs en nieuwkomers samenkomen om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en de vele aspecten van deze boeiende hobby te ontdekken. Wij geloven sterk in het belang van continu leren en innovatie, en daarom bieden we een scala aan educatieve programma’s, workshops en evenementen die gericht zijn op het verbeteren van technische vaardigheden en het uitbreiden van de kennis van onze leden.

De leden van ON2VHF zijn de kern van onze gemeenschap. Hun diverse achtergronden en expertise dragen bij aan een rijke uitwisseling van ideeën en technieken. Of je nu geïnteresseerd bent in het maken van langeafstandsverbindingen via de maan (EME), het experimenteren met digitale modes, of het deelnemen aan VHF/UHF-contesten, je vindt gelijkgestemde individuen die je passie delen en bereid zijn om hun inzichten te delen.

We zijn ook actief betrokken bij de promotie van radioamateurisme als een waardevolle educatieve tool en een middel voor gemeenschapsdienst. ON2VHF werkt samen met lokale organisaties en scholen om de jeugd te inspireren en hen de eindeloze mogelijkheden van draadloze communicatie te laten zien. Bovendien staan we klaar om ondersteuning te bieden in tijden van nood, waarbij onze technische vaardigheden en communicatieapparatuur essentieel kunnen zijn voor noodcommunicatie.

Wij nodigen iedereen uit die geïnteresseerd is in het verkennen van de wereld van VHF en UHF om zich bij ons aan te sluiten. Of je nu een ervaren operator bent of net begint, ON2VHF biedt een vriendelijke en ondersteunende gemeenschap waar je je passie voor radio kunt voeden en je vaardigheden naar een hoger niveau kunt tillen.

Ontdek samen met ons de grenzen van de radiogolven en word deel van een traditie die innovatie, vriendschap en de ontdekking van het onbekende omarmt. Sluit je aan bij ON2VHF, waar de lucht de limiet is!