Populaire 5 alternatieven voor het testen van schijfgegevensherstelsoftware

TestDisk geprobeerd en niet leuk gevonden? TestDisk kan door fans van open source software als een cultklassieker worden beschouwd, maar het kan een beetje intimiderend zijn om te gebruiken door een beginner.We hebben 5 TestDisk-alternatieven verzameld waarmee u uw gegevens net zo gemakkelijk kunt herstellen, met beter ontworpen grafische gebruikersinterfaces (GUI's) en met extra functies zoals gegevensback-up, permanente verwijdering, herstel op afstand en meer.

We zullen je vertellen wat we het leukst vinden aan elk TestDisk-alternatief, hun prijs, platformbeschikbaarheid en wat volgens ons meer werk zou kunnen gebruiken. We hebben ook screenshots toegevoegd. Lees verder.Waarom niet TestDisk?

TestDisk is een geweldige tool, maar het is niet perfect - in feite zijn TestDisk & PhotoRec (de bijbehorende app van TestDisk) voor het laatst bijgewerkt in 2019. Ondertussen worden premium hulpprogramma's bijna elke maand bijgewerkt en kunnen deze updates automatisch worden toegepast, zodat u nooit met een verouderde app.

Hier zijn een paar andere redenen waarom u naar TestDisk-alternatieven zou willen kijken:

 • UI & gebruiksgemak: Verreweg de grootste klacht die wij - en andere gebruikers - hebben met TestDisk (en de bijbehorende PhotoRec) is de gebruikersinterface (UI). Het werkt en ziet eruit als de Command-tool voor Windows of de Terminal voor macOS. De alternatieve hulpprogramma's die we in dit artikel hebben genoemd, hebben moderne grafische gebruikersinterfaces (GUI) met 1-klik herstel.
 • Compatibiliteit voor Mac-gebruikers: TestDisk & PhotoRec zijn nog niet standaard compatibel met Macs die Apple Silicon-chips gebruiken.
 • Aparte hulpmiddelen: TestDisk is op zichzelf meer een undeleter dan een geavanceerd herstelprogramma. Als u bestanden probeert te herstellen die verloren zijn gegaan door een corrupte schijf of partitie , onbedoelde formattering of softwarefout, moet u in plaats daarvan PhotoRec gebruiken. Hoewel ze in een enkele download worden geleverd, zijn beide apps al visueel verwarrend voor beginners. Weten wanneer (en hoe) TestDisk of PhotoRec moet worden gebruikt, is een extra mentale belasting voor iemand die snel en gemakkelijk zijn gegevens wil herstellen.

⚠️ Als uw schijf fysieke schade heeft opgelopen, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan en probeer deze niet zelf te herstellen of te repareren. Stuur het naar het dichtstbijzijnde professionele centrum voor gegevensherstel.

como você pode redefinir seu iphone

5 van de beste TestDisk-alternatieven

TestDisk heeft veel voordelen: het is gratis, het is open source en het is zelfs geliefd bij de gemeenschap. Er zijn echter veel software voor gegevensherstel die dezelfde taken (en meer) op een efficiëntere en gebruiksvriendelijkere manier kan uitvoeren. We hebben hieronder vijf van onze favorieten op een rijtje gezet.

Alternatief #1: Disk Drill (Windows, Mac)

Disk Drill is een bekend hulpprogramma voor gegevensherstel en een solide TestDisk-alternatief voor Mac en Windows. Disk Drill is gemaakt door On2 VHF, een bedrijf dat gespecialiseerd is in software voor gegevensherstel voor thuisgebruikers. Disk Drill is gebruikt door bedrijven zoals Google, NASA, Samsung, The Boston Globe en meer.melhor máquina virtual grátis para windows 10

❌ Nadelen

 • De gratis Mac-versie biedt geen gratis gegevensherstel (maar biedt onbeperkte bestandsrecensies)

Hoe gegevens te herstellen met Disk Drill

 1. Download en installeer Disk Drill door op de downloadknop hieronder te klikken.
 2. Open Disk Drill met behulp van de volgende methoden:
  1. Ga naar Finder > Toepassingen > Disk Drill
 3. Selecteer de schijf die u wilt herstellen.
 4. Je kunt door alle bestanden bladeren die Disk Drill al heeft gevonden op bestandstype of je kunt wachten tot de Deep Scan zijn werk voltooit.
  Alternatief #2: Recuva (Windows)

  recuva is een op zichzelf staand hulpprogramma voor gegevensherstel gemaakt door Piriform, hetzelfde bedrijf dat ons CCleaner (en een hele reeks andere hulpprogrammasoftware) heeft gebracht. Recuva werd gelanceerd in 2007, 3 jaar nadat CCleaner voor het eerst op de markt kwam.

  Recuva is een ander goed TestDisk-alternatief dat goedkoper is dan Disk Drill, maar zeer magere functies heeft – wat voor sommigen aantrekkelijk kan zijn, maar misschien tekortschiet voor gebruikers die (terecht) paranoïde zijn over hun gegevens of van nature onvoorzichtig met hun bestanden omgaan.

  Recuva scant naar bestanden met behulp van een eenvoudige wizard die eruitziet als een Windows-programma-installatie. U kunt Deep Scan vanaf hier inschakelen.

  Alternatief #3: R-Studio (Windows, Mac, Linux)

  R-Studio is een robuust en functierijk hulpprogramma voor gegevensherstel dat wordt gebruikt door bedrijven als Tech Radar en PCWorld. R-Studio is het product van R-Tools Technology, een softwarebedrijf dat een enorme reeks tools voor gegevensherstel heeft ontwikkeld voor forensische specialisten, zakelijke gebruikers, technici en vaste klanten thuis.

  R-Studio heeft ook een jongere broer genaamd R-Undelete (alleen Windows), een gratis versie voor thuisgebruikers. Het biedt onbeperkt herstel van FAT-partities, maar de gratis versie kan alleen bestanden herstellen die kleiner zijn dan 256 KB van NTFS-partities. Je kunt ze echter nog steeds bekijken voordat je gaat upgraden, zoals Disk Drill.

  uso de disco do Windows 10 em 100%

 5. draagbaar
 6. Herstel op afstand
 7. Gratis gegevensherstel (alleen FAT) en gratis onbeperkte upgrades voor R-Undelete Windows
 8. ❌ Nadelen

  • R-Undelete heeft geen Mac-versie
  • Zeer eenvoudige GUI, wat goed is voor minimalisten, maar niet bijzonder vriendelijk voor beginnende gebruikers

  Over het algemeen zijn hulpprogramma's gemaakt door R-Tools Technology geweldig en rijk aan functies voor hun prijs voor geavanceerde gebruikers, maar misschien een beetje te veel voor gewone gebruikers of gebruikers die nieuw zijn in gegevensherstel.

  Alternatief #4: EaseUS (Windows, Mac)

  EaseUS is een ander bekend product dat sinds 2004 op de markt is en software ontwikkelt voor zowel thuis- als zakelijke klanten. Data Recovery Wizard Pro is hun eersteklas hulpprogramma voor gegevensherstel dat wordt geleverd met een moderne en bijgewerkte GUI voor gebruiksgemak.

  Naast gegevensherstel ontwikkelt EaseUS andere software voor gegevensbeheer, zoals Todo Backup en Partition Master, die u afzonderlijk kunt aanschaffen of met een gratis proefversie kunt gebruiken.

  EaseUS heeft ook MobiSaver ontwikkeld, de Data Recovery Wizard die specifiek werkt voor Android en iOS via Mac- en Windows-clients (elk afzonderlijk verkrijgbaar of als onderdeel van een pakket).

  Prijs

  EaseUS-wizard voor gegevensherstel
  Derde ramen macOS
  Gratis proefversie 2 GB gegevensherstel 2 GB gegevensherstel
  Voor $ 69,96 per maand of $ 99,95 per jaar $ 89,95 per maand of $ 119,95 per jaar
  Levenslange licentie (met levenslange upgrades) $ 149,95 $ 169,95

  MobiSaver voor Android
  Derde ramen
  Gratis proefversie één foto en video per herstel, 5 contacten per herstel
  Voor $ 39,95
  Bundel (Data Recovery Wizard Pro + Android MobiSaver voor Windows) $ 89,90 (een deel daarvan is een eenmalige betaling voor MobiSaver plus een jaarlijks abonnement op Data Recovery Wizard Pro)

  MobiSaver voor iOS
  Derde ramen macOS
  Gratis proefversie één foto en video per herstel, 5 contacten per herstel één foto en video per herstel, 5 contacten per herstel
  Voor $ 59,95 per maand of $ 79,95 per jaar $ 79,95 (gratis levenslange upgrades)
  Levenslange upgrades $ 99,95 Gratis bij Pro-abonnement
  Bundel (Data Recovery Wizard Pro + iOS MobiSaver voor Mac) Nvt $ 129,90

  ✅ Pluspunten

  • Gratis tot 2 GB aan gegevens herstellen
  • draagbaar
  • Makkelijk te gebruiken
  • Biedt een goede korting bij aankoop met MobiSaver

  ❌ Nadelen

  • Onduidelijke prijzen op de website - niet handig voor beginnende gebruikers die niet bekend zijn met gegevensherstel en een beperkt budget hebben
  • Afhankelijk van het product biedt EaseUS op abonnementen gebaseerde licenties, wat het moeilijker maakt om te concurreren met hulpprogramma's die dezelfde functies hebben maar vaste betalingen bieden

  Alternatief #5: Wondershare Recoverit (Windows, Mac)

  Wondershare Recoverit is een visueel aantrekkelijk hulpprogramma voor gegevensherstel voor Windows en Mac. Het is ontwikkeld door Wondershare - die, in tegenstelling tot andere ontwikkelaars op deze lijst, zich ook bezighoudt met creatieve technologie zoals foto-editor PixStudio en de bekende Filmora-app voor videobewerking.

  Recoverit is gericht op creatieve professionals (maar kan door iedereen worden gebruikt) en biedt geavanceerde tools voor videoherstel die beschadigde video's kunnen repareren en videofragmenten kunnen samenvoegen tegen een extra abonnementsprijs.

  Prijs

  Derde ramen macOS
  Gratis proefversie 100 MB gratis gegevensherstel Nvt
  Essentieel $ 69,99 per jaar $ 79,99 per jaar
  Standaard (met opstartbare toolkit) $ 79,99 per jaar $ 99,99 per jaar
  Premium (met geavanceerd herstel) $ 99,99 per jaar $ 139,99 per jaar

  ✅ Pluspunten

  • Makkelijk te gebruiken
  • Gratis proefperiode van 100 MB
  • Draagbaar (standaard betaald niveau)
  • Advanced Recovery kan beschadigde video's herstellen en zelfs repareren (Premium betaald niveau)

  ❌ Nadelen

  • Geen gratis proefversie voor Mac-gebruikers
  • Advanced Recovery is een geweldige functie voor videografen, editors en andere creatievelingen, maar voor een gewone gebruiker is er niets bijzonders aan Recoverit. Dit maakt het moeilijk om de op abonnementen gebaseerde licentie te slikken wanneer er vermeldingen op deze lijst zijn die vaste vergoedingen bieden, maar het kan de moeite waard zijn voor een videograaf of andere creatieve professional.

  Gevolgtrekking

  TestDisk en PhotoRec zijn geweldige hulpprogramma's voor gegevensherstel, maar ze zijn niet de enige opties. We hebben 5 betaalde en gratis alternatieven opgesomd die mogelijk meer bieden van wat je nodig hebt: betere GUI, meer functies (of minder functies voor de minimalisten die er zijn), begeleidende apps en meer.

  Veelgestelde vragen

  TestDisk werkt in de veronderstelling dat uw bestanden intact zijn (omdat het alleen is verwijderd of geformatteerd en niet is overschreven door nieuwe gegevens), waardoor het een efficiënt hulpmiddel is om bestanden te herstellen die u naar de prullenbak hebt gestuurd of die verloren zijn gegaan door toevallige opmaak. Het zoekt gewoon naar het bestand in uw bestandssysteem en haalt het er weer uit.

  melhor aplicativo de áudio para windows 10

  PhotoRec gaat ervan uit dat uw bestanden corrupt en/of gefragmenteerd zijn en zal diepere scans uitvoeren om de stukjes te herstellen en weer in elkaar te zetten. PhotoRec duurt langer om bestanden te herstellen en kan overdreven zijn als u per ongeluk een bestand hebt verwijderd, maar het is een geweldig hulpmiddel voor geavanceerd herstel.

  Voor dit artikel hebben we gezocht naar 5 van de best betaalde en gratis TestDisk-alternatieven, rekening houdend met factoren als functies, prijs en gebruiksgemak.

  Hier is het vonnis:

  1. Disk Drill
  2. recuva
  3. R-Studio
  4. EaseUS
  5. Wondershare Recoverit