Wat is compatibiliteitstesten? Vooruit en achteruit testen (voorbeeld)

Laten we, voordat we compatibiliteitstests leren, begrijpen-

Wat is compatibiliteit?

Compatibiliteit is niets anders dan het vermogen om te bestaan ​​of samen te leven. In het normale leven is olie niet compatibel met water, maar melk kan gemakkelijk worden gecombineerd met water.

Wat is compatibiliteitstesten?

Compatibiliteitstesten zijn een soort softwaretests om te controleren of uw software op verschillende hardware, besturingssystemen, applicaties, netwerkomgevingen of mobiele apparaten kan worden uitgevoerd.

Compatibiliteitstesten zijn een soort niet-functionele testen

Soorten compatibiliteitstests

Laten we eens kijken naar typen compatibiliteitstests

 • Hardware : Het controleert of de software compatibel is met verschillende hardwareconfiguraties.
 • Besturingssystemen : Het controleert of uw software compatibel is met verschillende besturingssystemen zoals Windows, Unix, Mac OS enz.
 • Software : Het controleert of uw ontwikkelde software compatibel is met andere software. De MS Word-toepassing moet bijvoorbeeld compatibel zijn met andere software zoals MS Outlook, MS Excel, VBA enz.
 • Netwerk: Evaluatie van de prestaties van een systeem in een netwerk met variërende parameters zoals bandbreedte, werksnelheid, capaciteit. Het controleert ook de toepassing in verschillende netwerken met alle eerder genoemde parameters.
 • Browser : Het controleert de compatibiliteit van uw website met verschillende browsers zoals Firefox, Google Chrome, Internet Explorer enz.
 • Apparaten : Het controleert de compatibiliteit van uw software met verschillende apparaten zoals USB-poortapparaten, printers en scanners, andere media-apparaten en Bluetooth.
 • Mobiel : Controleren of uw software compatibel is met mobiele platforms zoals Android, iOS enz.
 • Versies van de software: Het controleert of uw softwaretoepassing compatibel is met verschillende versies van de software. Controleer bijvoorbeeld of uw Microsoft Word compatibel is met Windows 7, Windows 7 SP1, Windows 7 SP2, Windows 7 SP3.

Er zijn twee soorten versiecontrole in compatibiliteitstesten:

Achterwaartse compatibiliteitstesten

Achterwaartse compatibiliteitstesten is een techniek om het gedrag en de compatibiliteit van de ontwikkelde hardware of software met hun oudere versies van de hardware of software te verifiëren. Achterwaartse compatibiliteitstests zijn veel voorspelbaar omdat alle wijzigingen ten opzichte van de vorige versies bekend zijn.

Voorwaartse compatibiliteitstests

Voorwaartse compatibiliteitstests is een proces om het gedrag en de compatibiliteit van de ontwikkelde hardware of software met de nieuwere versies van de hardware of software te verifiëren. Voorwaartse compatibiliteitstests zijn een beetje moeilijk te voorspellen omdat de wijzigingen die in de nieuwere versies zullen worden aangebracht, niet bekend zijn.

Tools voor compatibiliteitstesten

 1. BrowserStack - Testen van browsercompatibiliteit: deze tool helpt een software-engineer om de toepassing in verschillende browsers te controleren.
 2. Virtuele desktops - Compatibiliteit met besturingssystemen: dit wordt gebruikt om de applicaties in meerdere besturingssystemen als virtuele machines uit te voeren. n Aantal systemen kan worden aangesloten en vergelijk de resultaten.

Compatibiliteitstests doen?

 1. De eerste fase van compatibiliteitstests is het definiëren van de set omgevingen of platforms waarop de applicatie naar verwachting zal werken.
 2. De tester moet voldoende kennis hebben van de platforms/software/hardware om het verwachte applicatiegedrag onder verschillende configuraties te begrijpen.
 3. De omgeving moet worden ingericht om te testen met verschillende platforms, apparaten, netwerken om te controleren of uw applicatie goed draait onder verschillende configuraties.
 4. Meld de fouten. Repareer de gebreken. Test opnieuw om te bevestigen Defect bevestigen.

Conclusie:

Het belangrijkste gebruik van compatibiliteitstests is om ervoor te zorgen dat ontwikkelde software werkt onder verschillende configuraties (zoals vermeld in de documentatie met vereisten). Deze test is nodig om te controleren of de applicatie compatibel is met de omgeving van de klant.