Procesverbetering (TPI) testen met behulp van het PDCA-model

Het Guru99 Bank-project is succesvol afgerond. De directie waardeert je werk, want je hebt geweldig werk geleverd. Uw baas heeft echter nog enkele vragen voor u.

Om deze vragen te beantwoorden, moet u kennis hebben van de verbetering van het testproces.

Wat is de verbetering van het testproces?

Managers noemen testen vaak een lastig en oncontroleerbaar proces. Als u terugkijkt op het project Guru99 Bank, werd u tijdens het project geconfronteerd met een van de volgende problemen?

Dit zijn veelvoorkomende problemen in elk testproject. Veel organisaties realiseren zich dat het verbeteren van het testproces deze problemen kan oplossen. Leren van fouten uit het verleden kan helpen bij het verbeteren van het testbeheerproces.

Waarom procesverbetering testen?

Het volgende scenario laat zien waarom u verbetering van het testproces nodig heeft -

Het Guru99 Bank-project is voltooid. De kwaliteit van de testen was geweldig! Je kreeg goede feedback van de klant.

Wat is de les die uit dit scenario is getrokken? Het is Probeer het altijd beter te doen .

Zelfs als je denkt dat je het goed hebt gedaan, zijn er altijd anderen die het beter doen dan jij. Omdat zij de betere oplossingen hebben, een beter idee dan de jouwe.

Elk bedrijf wil dat het project wordt voltooid met hoogste kwaliteit, laagste kosten, kortste Tijd om te bezorgen .

Verbetering van het testproces helpt u deze doelen te bereiken

Hoe testprocesverbetering implementeren?

Om Test Process Improvement voor het project Guru99 Bank te implementeren, kan de Test Manager de: PDCA model. PDCA (Plan-Do-Check-Act) is een managementmethode in vier stappen die in het bedrijfsleven wordt gebruikt voor de controle en continue verbetering van het proces.

Stap 1) Plannen

Dit is weer onderverdeeld in 3 stappen

Stap 1.1) Identificeer het probleem

De eerste activiteit van een testverbeteringsproces is: identificeren de problemen die zich in het huidige project hebben voorgedaan. De problemen in dit project kunnen zich opnieuw voordoen in een ander project. Het oplossen van problemen en het vinden van de oplossingen om deze in de toekomst te voorkomen is het primaire doel van Test Verbetering.

Nu terug naar de project Guru99 Bank website, ziet u problemen of verbeterpunten? Selecteer hieronder:

meneer nee Probleem Beschrijving Selecteer
1 Kwaliteit Klant heeft nog wat gevonden Defect na vrijlating
2 Levering Het project liep vertraging op
3 Team Sommige medewerkers werkten niet samen met andere teamleden
4 Vaardigheden Teamlid miste de gewenste vaardigheden om hun taken te voltooien
5 Beheer Test Manager bewaakte de voortgang niet goed waardoor een project vertraging opliep
6 Communicatie Geen constant contact met de klant; de eis van de klant verkeerd begrijpen;
7 Kosten De projectkosten werden overschreden boven het vastgestelde budget

Je hebt een probleem metKwaliteit Levering Team ,Vaardigheden ,Beheer , Communicatie ,Kosten

Stap 1.2) Bepaal het doel

Begrijp het probleem en de problemen die zich in het project hebben voorgedaan. Zo bepaal je wat de verbeterpunten zijn en op welke testfasen je moet focussen.

Stel dat je hebt vastgesteld dat de testuitvoeringsfase ook duurde veel tijd en kosten om te voltooien. Kan het testen sneller en goedkoper? Het is een van de doelen

Stap 1.3) Definieer de verbeteracties

Op basis van het gestelde doel worden verbeteracties bepaald. Deze acties moeten geleidelijk en beetje bij beetje worden verbeterd, omdat het niet gemakkelijk is om alles meteen te veranderen.

Om het testen bijvoorbeeld sneller en goedkoper te maken, volgen hier enkele aanbevolen acties

In het bovenstaande voorbeeld, om het testen sneller en goedkoper te maken, zou je optie A en B moeten gebruiken. De optie C zou het testen sneller kunnen maken, maar zal meer kosten omdat je meer salaris moet betalen voor de ervaren tester.

Stap 2) Doen

U heeft de verbeterpunten al gedefinieerd. Het is tijd om een ​​plan te maken om ze uit te voeren. In dit plan moet u de volgende vragen beantwoorden:

 • Welke verbeterpunten moeten worden doorgevoerd?
 • Wanneer dit plan afmaken?
 • Welke stappen moeten worden ondernomen om het plan te realiseren?

Verbeteracties uitvoeren

Als het plan eenmaal is opgesteld, moet het worden uitgevoerd. De verbeteractiviteiten kunnen van invloed zijn op de huidige testvoortgang. Een testmanager moet betalen aandacht naar deze activiteiten om voorkomen de ongewenst gevolgen.

Overweeg het volgende scenario -

In het project Guru99 Bank heeft u, om het testen sneller en goedkoper te maken, besloten om geautomatiseerd testen te gebruiken in plaats van handmatige tests. Na het toepassen van de actie nam de productiviteit aanzienlijk toe.

Stap 3) Controleer

In deze stap, je -

 • Evalueer de efficiëntie van de testverbeteringsacties
 • Meten hoe effectief de oplossing was:
 • Analyseer of het zou kunnen zijn verbeterd hoe dan ook.

In deze fase is het doel om rekening of de verbeteracties met succes zijn uitgevoerd en om te evalueren of het gewenste doel is bereikt.

De beste manier om de evaluatie uit te voeren is met behulp van de statistieken . Metrieken zijn essentieel voor succesvol organisatiebeheer. De Test Manager verzamelt gegevens en gebruikt deze om parameters zoals productiviteit, kwaliteit, enz. te meten.

Voordat bijvoorbeeld het geautomatiseerde testen op het project wordt toegepast, is de productiviteit van het testen: 10TC's/manuur . Na het toepassen van de geautomatiseerde testen, wordt de productiviteit gemeten om 20TC/manuur .

Maar er is een ongewenst probleem opgetreden

In dit geval helpt het toepassen van geautomatiseerd testen u om: toename de productiviteit van het testen, maar de kwaliteit van het testen afgenomen . Daarom kan de verbeteringsactie leiden tot ernstige gevolgen . In een dergelijk scenario moet u de testtool zorgvuldiger selecteren. Je leert er meer over in Testtool Selectie zelfstudie

Overweeg hetzelfde scenario opnieuw. De kosten van het Guru99-project waren: overschrijding omdat je teamleden ook namen veel tijd om de testgevallen uit te voeren. Door de geautomatiseerde testtool te gebruiken, bespaarde u 30% projectkosten. Het is een goede verbetering, maar je baas verwacht meer

Daarom moet je altijd nieuwe en nieuwere oplossingen vinden om het testproces meer en meer te verbeteren. In een dergelijk scenario kunt u een aantal andere oplossingen gebruiken om te besparen op de projectkosten

 • Beheer uw personeelszaken effectief
 • Onderhandel over betere koopjes van uw leveranciers

Stap 4) Handelen

Wanneer de verbeteracties met succes zijn geïmplementeerd en het doel is bereikt, moet de testmanager het volgende doen:

 • Beoordeling de verbeteractiviteiten en actie ondernemen op basis van geleerde lessen
 • Standaardiseren het verbeterpunt in het beheerproces.
 • Update zowel de beleidsdocumenten en het plan als de standaard procesdocumenten
 • Bepalen wanneer en waar deze wijzigingen in het volgende project moeten worden toegepast.