Het PS-bestandsformaat en waar het te gebruiken

Het PS-bestandsformaat (PostScript-bestand)

ps-bestandsindeling

Gemaakt door John Warnock, Chuck Geschke, Doug Brotz, Ed Taft en Bill Paxton, PostScript is een programmeertaal die wordt gebruikt om documentlay-out te beschrijven. Het speelt een cruciale rol bij zowel elektronische publicaties als desktoppublishing. De eerste versie van PostScript werd uitgebracht in 1984. Deze versie is nu algemeen bekend als PostScript Level 1. PostScript Level 2 werd geïntroduceerd in 1991 en PostScript Level 3 in 1997, waarbij elk niveau extra functies toevoegt.Het belangrijkste voordeel van PostScript, in vergelijking met eerdere printtechnologieën zoals dot-matrixprinters en vectorafbeeldingen, is de mogelijkheid om één enkele taal te gebruiken om elke printer op de markt te besturen.

Wat is een PS-bestand?

Net als bij andere programmeertalen zijn PostScript-bronbestanden door mensen leesbare tekstbestanden die met elke platte teksteditor kunnen worden geopend. Desondanks worden bestanden met de bestandsextensie .PS zelden door mensen geproduceerd. In plaats daarvan zijn er verschillende toepassingen die een PS-bestand kunnen genereren vanuit andere bestandsindelingen.como baixar kodi e exodus

Hoe PS-bestanden openen?

Om het PS-bestandsformaat direct op een pc of Mac-computer te openen, hebt u een PostScript-interpreter nodig. Als u bekend bent met programmeertalen zoals JavaScript of Python, zou het concept van tolk u al bekend moeten zijn. Simpel gezegd, de PostScript-interpreter vertaalt het brondocument in platte tekst en voert het uit op een display of als een afgedrukte pagina.

Ghostscript is beschikbaar op Windows en Linux en is de meest populaire PostScript-interpreter die er is. Het is veilig om te zeggen dat de software is gemaakt door programmeurs voor programmeurs, dus veel mensen gebruiken het in combinatie met SumatraPDF, een lichtgewicht PDF-lezer met ondersteuning voor het weergeven van PostScript-documenten met Ghostscript. Afgezien van de ondersteuning voor de PS-bestandsextensie, kan SumatraPDF ook PDF-, ePub-, MOBI-, CHM-, XPS-, DjVu-, CBZ- en CBR-bestandsindelingen openen.

redefinir iphone 8 para as configurações de fábrica sem senha

Windows- en Linux-gebruikers kunnen ook Evince gebruiken, een documentviewer voor meerdere documentformaten, waaronder het PS-bestandsformaat. Evince maakt deel uit van het GNOME-project, dat een desktopomgeving ontwikkelt die volledig is samengesteld uit gratis en open source software. Evince ondersteunt PDF, Postscript, djvu, tiff, dvi, XPS, SyncTex-ondersteuning met gedit en verschillende bestandsindelingen voor stripboeken.

Hoe verwijderde PS-bestanden te herstellen?

Heb je je ooit afgevraagd hoe je PS-bestanden kunt repareren? Je bent niet alleen. Als je te maken hebt met gegevensverlies en bestandsherstel, kun je ofwel de harde manier kiezen, die vaak gepaard gaat met obscure opdrachtregelprogramma's en lange handleidingen, of je kunt de gemakkelijke manier kiezen, waarbij Disk Drill betrokken is, een populaire oplossing voor gegevensherstel voor Microsoft Windows en Mac OS X.

Disk Drill maakt PS-gegevensherstel zo eenvoudig als het maar kan zijn. Start gewoon de applicatie, selecteer een willekeurig opslagapparaat en wacht tot Disk Drill een diepgaande bestandsherstelanalyse van uw opslagapparaat uitvoert. Daarna kunt u eenvoudig selecteren welke bestanden u wilt herstellen.reset de fábrica imac 2009 sem cd

herstel verwijderde ps