Is er een knipprogramma voor Mac? 4 beste knipprogramma's

Sinds Windows 7 voegt Microsoft een ongelooflijk handige tool toe aan zijn besturingssysteem: Knipprogramma . Volgens Microsoft is de gemakkelijkste manier om een ​​kopie van iets te maken een momentopname van het scherm te maken, en dat is precies wat je met de Knipprogramma kunt doen.como abrir um cartão sd no mac

In dit artikel beschrijven we wat het Knipprogramma doet en hoe het te gebruiken, en we noemen er ook veel Knipprogramma Mac-alternatieven .

knipprogramma voor macKnipgereedschap onder microscoop

Het idioom een ​​foto zegt meer dan duizend woorden is vooral van toepassing in het digitale tijdperk van vandaag. Het delen van afbeeldingen is ongelooflijk eenvoudig geworden en veel van wat we elke dag doen, vindt plaats op een computerscherm. Als zodanig willen mensen natuurlijk vastleggen wat ze schrijven, zien, creëren en doen om talloze verschillende redenen.

Om het maken van screenshots voor gebruikers gemakkelijker te maken, heeft Microsoft Snipping Tool gemaakt. Om toegang te krijgen tot deze tool, selecteert u de Start-knop, typt u knipprogramma in het zoekvak op de taakbalk en selecteert u vervolgens Knipprogramma in de lijst met resultaten.

Er verschijnt een klein venster op uw scherm met vier knipmodi:

 • Vrije vorm knipsel : met deze optie kunt u een vrije vorm rond een object tekenen en opslaan als afbeeldingsbestand.
 • Rechthoekige knip : met deze optie kunt u de cursor rond een object slepen om een ​​rechthoek te vormen en deze als afbeeldingsbestand op te slaan.
 • Raamknipsel : met deze optie kunt u een venster selecteren, zoals een browservenster of dialoogvenster, en dit opslaan als afbeeldingsbestand.
 • Knipsel op volledig scherm : deze optie legt het volledige scherm vast en slaat het op als een afbeeldingsbestand.

Andere kenmerken van Snipping Tool zijn de optie om een ​​vertraging in te stellen en de optie om uw knipsels te annoteren door de Pen- of Markeerstift-knoppen te selecteren. Snipping Tool ondersteunt ook een aantal sneltoetsen:

 • Alt + M : kies een knipmodus.
 • Alt + N : maak een nieuwe knipsel in dezelfde modus als de vorige.
 • Shift + pijltjestoetsen : verplaatst de cursor om een ​​rechthoekig knipgebied te selecteren.
 • Alt + D : vertraagt ​​het vastleggen met 1-5 seconden.
 • Ctrl + C : kopieert het knipsel naar het klembord.
 • Ctrl + : slaat de knip op.
 • Ctrl + PrtScn : legt het volledige scherm vast, inclusief het geopende menu.

Zoals je kunt zien, is Snipping Tool behoorlijk krachtig voor zo'n klein hulpprogramma waarvan veel gebruikers zich niet eens bewust zijn. Helaas hebben we slecht nieuws voor Windows-gebruikers die zich afvragen hoe ze Snipping Tool op Mac moeten gebruiken: het besturingssysteem van Apple wordt niet geleverd met deze handige applicatie. Maar het wordt geleverd met een ander hulpmiddel voor het maken van screenshots, Grab genaamd, en je kunt het zien als Snipping Tool voor Mac.Beste knipprogramma voor Mac: Grijpen

Grab is een Mac Snipping Tool-alternatief dat het mogelijk maakt om schermafbeeldingen van je scherm te maken en op te slaan als afbeeldingsbestanden. Net als Snipping Tool voor Windows heeft Grab verschillende schermopnamemodi en ondersteunt het ook sneltoetsen. Het beste van alles is dat u niet hoeft te zoeken naar Snipping Tool-download voor Mac-koppelingen, aangezien Grab wordt meegeleverd met alle recente versies van macOS.

knipprogramma mac

Om toegang te krijgen tot Grab, kunt u:

 • Open het vanuit de map Hulpprogramma's onder Toepassingen.
 • Typ /Toepassingen/Hulpprogramma's/Grab.app in Finder.
 • Open Launchpad → Overig → Grab.
 • Open Spotlight en typ Grab in.

Grab slaat standaard screenshots op in the.png'async' class='lazyload aligncenter size-full' src='https://www.cleverfiles.com/howto//wp-content/uploads/2018/05/screen- mac.jpg' data- data-lazy-type='image' data-original='/howto/wp-content/uploads/2018/05/screen-mac.jpg' alt='mac knipprogramma' />

como baixar música do spotify sem premium

Oké, dus je hebt Grab geopend, geconfigureerd en klaar, maar hoe maak je een foto van je scherm of een deel ervan? Je hebt verschillende opties:

 • Grijp → Vastleggen → Selectie : met deze optie kunt u een specifiek deel van uw scherm vastleggen door een selectievak rond te slepen.
 • Shift + Command + A : deze snelkoppeling biedt een alternatieve manier om de selectieoptie te activeren.
 • Grab → Vastleggen → Venster : met deze optie kunt u een schermafbeelding maken van een venster dat u selecteert.
 • Shift + Command + W : deze snelkoppeling biedt een alternatieve manier om de optie voor het vastleggen van vensters te activeren.
 • Grap → Vastleggen → Scherm : met deze optie kun je een screenshot maken van je hele scherm.
 • Command + Z : deze snelkoppeling biedt een alternatieve manier om de optie voor schermopname te activeren.
 • Grab → Vastleggen → Getimed scherm : met deze optie kun je een timer van 10 seconden starten, een deel van je scherm selecteren en vervolgens een screenshot maken.
 • Shift + Command + Z : deze snelkoppeling biedt een alternatieve manier om de optie voor getimede schermopname te activeren.

Meer Mac-alternatieven voor knipprogramma's

Als je een nog eenvoudiger alternatief voor Snipping Tool voor Mac wilt dan Grab, zul je blij zijn te weten dat macOS niet één maar drie van dergelijke alternatieven heeft:

 • Command + Shift + 3 : maakt een screenshot van uw volledige scherm.
 • Command + Shift + 4 : verandert de cursor in een dradenkruis, zodat u kunt selecteren welk deel van uw scherm u wilt vastleggen.
 • Command + Shift + 4 + spatie : nadat je op de spatiebalk hebt gedrukt, verandert het dradenkruis in een klein camerapictogram, zodat je over elk geopend venster kunt bewegen om er een screenshot van te maken.

Alle schermafbeeldingen die met deze drie snelkoppelingen zijn gemaakt, worden op uw bureaublad opgeslagen. U kunt ook op Control drukken om de schermafbeeldingen op uw klembord op te slaan, wat handig is als u ze toch in andere toepassingen wilt plakken.

1. Groenschot

Greenshot is een geavanceerde tool voor het maken van screenshots met ingebouwde OCR-mogelijkheden. Net als Snipping Tool voor Windows, kunt u met Greenshot screenshots maken van een geselecteerde regio, venster of volledig scherm. Het kan zelfs volledige webpagina's van Internet Explorer vastleggen zonder enige add-ons. U kunt de schermafbeeldingen die u met Greenshot maakt eenvoudig annoteren, markeren of verdoezelen met behulp van de applicatie zelf en ze op verschillende manieren exporteren. Greenshot is volledig gratis, open source en draait op zowel macOS als Windows.

melhor programa para edição de vídeo mac

hoe het knipprogramma op mac te gebruiken

2. LightShot

LightShot is een alternatief voor Mac Snipping Tool en misschien wel de snelste manier om een ​​aanpasbare schermafbeelding te maken. De applicatie heeft een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface, waarmee u elk gebied op uw bureaublad kunt selecteren en een screenshot kunt maken met slechts twee klikken op de knop. U kunt uw schermafbeeldingen vervolgens met anderen delen door ze op uw computer op te slaan of te uploaden naar de servers van LightShot. LightShot wordt geleverd met een intuïtieve maar krachtige screenshot-editor, zodat je de applicatie niet hoeft te verlaten om een ​​deel van een screenshot te markeren of een aantekening toe te voegen.

knipprogramma downloaden voor mac

como recuperar fotos perdidas no cartão SD

3. Snagit

Snagit is meer dan nog een ander knipprogramma voor Mac: het is een volledig uitgeruste schermopnamesoftware met ingebouwde geavanceerde beeldbewerkings- en schermopnamemogelijkheden. De doelgroep van deze krachtige applicatie zijn makers van inhoud, onderwijzers, zakenmensen en eigenlijk iedereen die visuele elementen wil toevoegen om duidelijk te communiceren en aantrekkelijker te zijn. Met Snagit kun je je hele bureaublad, regio, venster of scrollscherm vastleggen. Het kost slechts een paar klikken om complexe bewerkingen rechtstreeks in de toepassing uit te voeren, en de gebruikersinterface van Snagit is zo intuïtief dat het een plezier is om het te gebruiken.

is er een knipprogramma voor mac?


Bonus: hoe verwijderde screenshots op Mac te herstellen

Disk Drill

Disk Drill is geen Snipping Tool-alternatief voor Mac-computers — het is zelfs nog beter. Met Disk Drill kun je alle gangbare en niet zo vaak voorkomende bestandsformaten voor afbeeldingen herstellen, zodat je nooit je schermafbeeldingen, afbeeldingen, video's, muziek, documenten of andere bestanden zult verliezen, aangezien Disk Drill het herstel van meer dan 200 bestandsformaten.
helpDDMacLijst1

Je kunt Disk Drill gratis downloaden en gebruiken zonder enige deskundige kennis, en er zijn verschillende extra redenen waarom je dit zeker zou moeten doen, omdat het wordt geleverd met extra gratis schijfhulpmiddelen die duplicaten op je harde schijf kunnen vinden, een back-up van je gegevens kunnen maken of kunnen monitoren. onder andere de gezondheid van uw harde schijf.

Disk Drill is met succes gebruikt om belangrijke bestanden te herstellen door talloze professionele en thuisgebruikers, en heeft zichzelf gevestigd als de meest toegankelijke en betrouwbare datahersteloplossingen voor macOS en Windows.