Testen onderbreken in mobiele applicatie

Wat is Interrupt Testen?

Interrupt Testing is een tak van Mobile Application Testing die zich bezighoudt met hoe een applicatie reageert op een onderbreking en terugkeert naar de vorige staat.

Waarom heb je Interrupt Testing nodig?

Wat is het enige dat bijna altijd gebeurt als je in een vergadering zit? Je wordt onderbroken, toch? Als het gebeurt, knipperen sommigen niet eens met hun ogen, sommigen hebben even nodig om terug te komen, en sommigen verliezen hun gedachtegang volledig. In eenvoudige bewoordingen probeert Interrupt Testing te achterhalen welk gedrag uw applicatie vertoont.

Houd alle frases even opzij en kijk naar een andere situatie in de echte wereld. Stel dat u een zaklamp bezit en deze AAN zet. De batterij raakt leeg, wat een onderbreking is van de huidige status van actief zijn. Vervang de batterijen en herstel deze. De zaklamp moet normaal weer AAN gaan. Dit is de use-case. Een testdiscipline die zich richt op het al dan niet gebeuren, is Interrupt Testing.

Interrupt Testing is van toepassing op elk toepassingstype: web, mobiel, stand-alone, enz. De verscheidenheid aan apparaten, netwerken, configuraties, enz. maakt het meer op de voorgrond voor mobiele toepassingen dan de andere.

Type onderbrekingen in mobiele applicatie

We kennen allemaal de veelvoorkomende onderbrekingen die normaal gesproken optreden.

Hier zijn een paar onderbrekingen:

 • Batterij bijna leeg
 • Batterij vol - tijdens het opladen
 • Inkomend telefoongesprek
 • Inkomende sms
 • Inkomende waarschuwing van een andere mobiele applicatie
 • Aangesloten om op te laden
 • Losgekoppeld van opladen
 • Apparaat uitgeschakeld
 • Herinneringen voor applicatie-update
 • Alarm
 • Netwerkverbinding verbroken
 • Herstel netwerkverbinding

Deze lijst is niet uitputtend, maar bevat de meest voorkomende scenario's.

Oplossing in geval van onderbreking

Het verwachte gedrag bij deze onderbrekingen is een van de volgende:

 1. Laten lopen op de achtergrond: De onderbreking neemt het over, terwijl de aanvraag op de achtergrond blijft. Het krijgt controle nadat de onderbreking is beëindigd. Bijvoorbeeld een telefoontje/Facetime die u bijwoont terwijl u een digitaal boek leest op iBooks (of een vergelijkbare applicatie). Wanneer de gebruiker een telefoon opneemt, wacht iBooks totdat het klaar is en hervat het wanneer het gesprek eindigt.
 1. Toon waarschuwing. De waarschuwing verdwijnt en u werkt zoals gewoonlijk. ' SMS ontvangen'- berichten verschijnen in de koptekst. De gebruiker heeft er geen omkijken naar en werkt gewoon door met de applicatie. Andere mobiele app-meldingen, zoals een nieuw vriendschapsverzoek op Facebook of WhatsApp-bericht, vallen ook in deze categorie. Maar als de gebruiker besluit het bericht te lezen, wordt het gedrag beschreven in punt 1 gevolgd. Indien genegeerd, blijft de status van de toepassing ongewijzigd.
 1. Oproep tot actie : Alarmen moeten worden uitgeschakeld of op snooze gezet voordat u verder kunt werken. Hetzelfde met app-updateberichten. U moet de wijzigingen annuleren of accepteren voordat u doorgaat. Een ander voorbeeld is dat van de waarschuwing voor een bijna lege batterij. U kunt ervoor kiezen om gewoon door te gaan of naar een energiebesparende modus te gaan (als het apparaat dit toestaat).
 1. Geen impact: Een voorbeeld is: als er een netwerkverbinding beschikbaar komt en uw apparaat maakt hiermee verbinding. Wanneer u uw apparaat aansluit om op te laden, is er ook geen waarschuwing of call-to-action nodig. Het zal waarschijnlijk zijn werk doen terwijl u uw applicatie blijft gebruiken.

Dus, afhankelijk van de onderbreking waarop u test, moet u het gedrag begrijpen en kijken of uw toepassing hieraan voldoet. Bovendien hoeft het hierboven beschreven gedrag niet voor alle applicaties en apparaten hetzelfde te zijn. Zorg ervoor dat u specifieke details over uw mobiele app te weten komt.

Nu we begrijpen wat Interrupt Testing is en wat we moeten valideren wanneer we het uitvoeren, is het tijd om te praten over hoe het te doen.

Interrupt-testen doen?

Kijk naar deze verklaring: iBooks moet op de achtergrond draaien wanneer de gebruiker een inkomend telefoongesprek ontvangt.

Zou je dit niet een functionele eis van de iBooks-app noemen? Ik weet het, ik zou het doen.

Interrupt Testing is dus een subset van: Functioneel testen voor een mobiele applicatie. En om onderbrekingstests uit te voeren, zou u dezelfde testkaders en tools voor mobiele toepassingen volgen. Het is de vaardigheid van de testers om deze scenario's te bedenken. Als je klaar bent, zou je de testgevallen ontwerpen en op exact dezelfde manier uitvoeren als elke andere test.

Ga voor meer informatie over het testen van mobiele applicaties naar: https://www.on2vhf.be/mobile-testing.html

Tot slot wil ik nog een vraag beantwoorden voordat we dit artikel beëindigen:

Is Interrupt Testing niet hetzelfde als Recovery Testing?

Nee, dat is het niet. Hersteltest is om het herstel na een fout te valideren. Interrupt Testing is niet per se een mislukking. Het is slechts een afleiding.

Het is als het verschil tussen een komma en een punt in het Engels. Maar alleen technisch; Ik weet zeker dat je het beeld krijgt.

Dat klopt, alles is om te weten en aan de slag te gaan met Interrupt Testing - Een belangrijke en intuïtieve tak van Mobile Application Testing.