Hoe Pen Tool te gebruiken in Photoshop? Volledige zelfstudie

Er zijn een aantal selectietools in Photoshop maar het pengereedschap is het enige gereedschap dat u een zeer zuivere en scherpe selectie geeft zonder wazige lijnen of zachte randen, omdat het pengereedschap vectortechnologie gebruikt.

Dus als u een object met schone scherpe randen wilt snijden, moet u enige kennis hebben van het gereedschap Pen. Laten we er dus mee beginnen.

Hier is mijn afbeelding en ik wil deze zonnebril uitknippen met behulp van een pentool.

Dus ga eerst en selecteer de pen-tool in de werkbalk. Er zijn verschillende soorten pentools die we kunnen zien, maar op dit moment gebruik ik deze eerste pentool.


Wanneer u een pad begint te tekenen met het pengereedschap, raad ik u aan om het vanuit een willekeurig hoekpunt van het object te starten. en nemen zeer weinig controlepunten.

Klik en sleep het nu, je kunt een bewegend handvat van een controlepunt zien, het buigt het pad zoals je kunt zien. we kunnen ons pad goed bepalen met behulp van dit handvat.

Klik en sleep nu voor het volgende controlepunt en buig het handvat op deze manier om het correct in te stellen.

Je kunt hier zien dat het pad buiten lijn bcz komt bij het tekenen van het vorige controlepunt, we hebben het handvat gebogen. dus om dit probleem op te lossen, houdt u de alt-toets ingedrukt en klikt u op het laatste controlepunt voordat u een nieuw controlepunt maakt. Het zal het handvat verwijderen en u in staat stellen om het pad correct te tekenen.

Ga zo verder met het tekenen van het pad.

Dit is het padpaneel. Hierin zie je het pad dat je al een tijdje hebt getekend. Dubbelklik erop en sla het op.

Hier is het pad dat ik eerder heb gemaakt. klik erop en zie onderaan het padpaneel dat er een pictogram is genaamd laadpad als selectie, door op dit pictogram te klikken kunt u het pad omzetten in selectie.

Dus selecteer nu de laag en druk op CTRL + J om een ​​nieuwe laag van het geselecteerde gedeelte te maken.

Hier wil ik dit gat goed uit het pad snijden. Dus ik moet naar het padpaneel gaan en mijn pad opnieuw selecteren en zie hier in de padvinder-opties, ik moet de vorm van de voorkant aftrekken.

Teken nu het pad aan de rand van dat gat. En selecteer het en verwijder het.

Laat me hier inzoomen.

Hier zie je dat de randen van het object nog erg scherp zijn. Ze zijn niet vervaagd.

Dus met behulp van de pentool kunt u zeer schone, scherpe en nauwkeurige extractie krijgen, meer dan enige andere extractietechniek in Photoshop omdat deze vectortechnologie volgt.