Automatische updates uitschakelen op Windows 10

Een van de controversiële kenmerken van Windows 10 is een nieuwe manier die het besturingssysteem aankan updates . Cumulatieve updates worden automatisch geïnstalleerd wanneer Windows besluit dit te doen. Dit kan zeer frustrerend zijn voor Windows 10-gebruikers, omdat ze vaak gedwongen worden om hun machine op een ongelegen moment opnieuw op te starten.Voordat u verder gaat, onthoud dat sommige van de automatische updates beveiligingsupdates of belangrijke stabiliteitsverbeteringen zullen zijn die u op uw systeem wilt hebben geïnstalleerd. Houd hier rekening mee als u ervoor kiest om automatische updates voor een langere periode uit te schakelen.

Lees ook ramen

Herstel verloren bestanden in Windows 10instellingen

Repareer een 100% schijfgebruik op Windows 10

Een optie die we niet diepgaand zullen bekijken, is om registerwijzigingen naar uw Windows-besturingssysteem om automatische updates uit te schakelen. Dit is een gevaarlijke procedure en mag alleen worden uitgevoerd door ervaren gebruikers die een volledige back-up van hun machine hebben gemaakt voordat ze de registerwijzigingen probeerden. Fouten tijdens dit proces kunnen: ernstige negatieve effecten op uw computer en zijn prestaties.

Optie 1. Schakel de Windows Update Service uit

Windows Update is in wezen gewoon een andere Windows-service en kan op dezelfde manier als andere services worden uitgeschakeld.

Volg deze stappen om Windows 10-updates te stoppen:

criador de slideshow de fotos grátis com música
 1. Start de opdracht Uitvoeren (Win + R). Typ in services.msc en druk op Enter.
  Windows 10-update uitschakelen
 2. Selecteer de Windows Update-service uit de lijst Diensten.
  win 10 update uitschakelen
 3. Klik op de algemeen tabblad en verander de Opstarttype naar Gehandicapt .
  uitschakelen update windows 10
 4. Start uw machine opnieuw op.

Wanneer je wilt automatische updates opnieuw inschakelen je volgt gewoon dezelfde procedure, behalve dat je selecteert automatisch bij het kiezen van het opstarttype.
Optie 2. Stel een gemeten verbinding in

Als u WiFi gebruikt om uw Windows 10-machine met internet te verbinden, heeft u de mogelijkheid om een ​​gemeten verbinding in te stellen. In een gemeten verbinding wordt bandbreedte bespaard door alleen automatisch prioriteitsupdates te downloaden en te installeren.

De classificatiemethode van Microsoft blijft misschien een mysterie, maar updates van stuurprogramma's en softwarefuncties die stabiliteitsproblemen kunnen veroorzaken, worden geminimaliseerd door te kiezen voor deze optie om automatische updates van Windows 10 te stoppen.

Om Windows 10-updates uit te schakelen:

 1. Open de toepassing Windows Instellingen (Winnen + ik) .
  hoe de update van Windows 10 te stoppen
 2. Klik op de ' Netwerk & internet ' sectie.
  hoe win 10 update te stoppen
 3. Open ' Wifi ’ en klik op de ‘ Beheer bekende netwerken '.
  hoe de Windows 10-update te stoppen
 4. Selecteer netwerk en in ‘ Eigenschappen ' schakel de ' Instellen als gemeten verbinding ’ optie naar ‘ Op '.
  stop windows 10 update

Om de een of andere reden alleen Microsoft biedt deze optie als je een wifi-verbinding gebruikt . Als u verbinding maakt met internet via een Ethernet-kabel kunt u geen gemeten verbinding opzetten .


Optie 3. Groepsbeleid-editor

U kunt wijzigingen aanbrengen in de Groepsbeleid-editor als u Windows 10 Education-, Pro- of Enterprise-edities gebruikt. Gebruikers van Windows 10 Home-editie hebben pech met deze manier om Windows 10-updates uit te schakelen.

Kiest u voor deze oplossing, beveiligingsupdates worden nog steeds automatisch geïnstalleerd. Voor alle andere updates, je krijgt een melding dat ze beschikbaar zijn en ze op uw gemak kunnen installeren. Dit is de manier waarop Windows-update in het verleden werkte. Tegenwoordig wil Microsoft de noodzaak voor beginnende gebruikers elimineren om updates uit te voeren, maar het heeft dit afgedwongen ten koste van flexibiliteit voor meer ervaren gebruikers.

U kunt als volgt uw Groepsbeleid-editor bijwerken om automatische Windows 10-updates te voorkomen:

 1. Start de opdracht Uitvoeren (Winnen + R) . Typ in gpedit.msc en druk op Enter om de groepsbeleid-editor te openen.
  winnen
 2. Drill down through computer configuratie naar Beheersjablonen.
  automatische updates uitschakelen op Windows 10
 3. Selecteer Windows-componenten en toen Windows Update .
  automatische updates uitschakelen op Windows 10
 4. Kies de optie aan de rechterkant om Automatische updates configureren.
  updates uitschakelen op Windows 10
 5. Selecteer de optie die aangeeft: Melden voor downloaden en automatisch installeren .
  automatische updates uitschakelen windows 10
 6. Klik Van toepassing zijn en oke .
 7. Typ Windows Update in het menu Start en selecteer Windows Update-instellingen .
  automatische updates uitschakelen win 10
 8. Herstarten uw computer om het bijwerken van de groepsbeleid-editor te voltooien.
 9. Controleer op updates. U moet door Windows worden geïnformeerd als het ze vindt, maar ze mogen niet langer automatisch worden geïnstalleerd.
  automatische updates uitschakelen op Windows 10

Vanaf dit punt zou Windows u moeten informeren dat er updates beschikbaar zijn en het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat deze worden gedownload en geïnstalleerd.

Waarom zou ik moeten weten hoe ik Windows 10-updates kan uitschakelen?

Updates van besturingssystemen, stuurprogramma's en toepassingen kunnen vaak leiden tot onverwacht gedrag op de computer waarop ze zijn geïnstalleerd. Een manier om uzelf en uw machine te beschermen tegen onverwachte problemen, is door een back-up voordat u updates installeert naar uw systeem.

Helaas, wanneer automatische updates worden geïnstalleerd zonder jouw goedkeuring , kunt u deze voorzorgsmaatregel niet nemen en loopt u de kans dat u een oudere back-up moet gebruiken als u de update voorbij wilt gaan.

java como fazer um gui

Veel updates moeten opnieuw worden opgestart uw machine wanneer deze voltooid is en neemt zeker bandbreedte in beslag tijdens het downloaden. Dit kan leiden tot een langzamere responstijd en onvoorziene herstarts die uw werk kunnen verstoren.

Er zijn dus inderdaad geldige redenen om automatische updates in Windows 10 uit te schakelen. Pas op dat u de service niet uitschakelt en vergeet te controleren op updates. Hoewel automatische updates problematisch kunnen zijn, kan uw systeem achterblijven kritische updates kan ook ernstige gevolgen hebben.