Hoe verwijderde Norton-bestanden te herstellen

norton verwijderde bestandsherstel met schijfoefeningNorton biedt antivirus- en beveiligingstools voor Mac- en Windows-systemen. Het biedt bescherming tegen malware en virussen die proberen voet aan de grond te krijgen op uw computer en allerlei soorten schade veroorzaken. Als u geen antivirusprogramma gebruikt, neemt u onnodige risico's met uw machine.

Soms merkt u misschien dat Norton bestanden heeft verwijderd zonder te vragen. Het is uw recht om het niet eens te zijn met de app, en het goede nieuws is dat u op twee verschillende manieren een Norton-gegevensherstel kunt uitvoeren. We laten u zien hoe u het verwijderen van bestanden ongedaan kunt maken die Norton heeft gekozen om te verwijderen of in quarantaine te plaatsen.como faço backup do meu mac

Waarom zou Norton een goed bestand kunnen verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom een ​​bestand dat u als veilig beschouwt, door Norton kan worden verwijderd. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende redenen waarom u het mogelijk niet eens bent met de actie van Norton.

 • 🏷️ Het bestand heeft dezelfde naam als een bekend schadelijk item.
 • 💣 De tool markeert ten onrechte een veilig bestand als gevaarlijk.
 • 🦠 U wilt een bestand downloaden ondanks de aanduiding als potentieel schadelijk.

Verwijderde bestanden uit de quarantainemap herstellen

Gebruikers kunnen bestanden herstellen die zijn verwijderd en opgeslagen in de quarantainemap van Norton. Gebruik de volgende procedure: om een ​​bestand uit quarantaine te herstellen, zodat het door andere apps op uw computer kan worden gebruikt.

 1. Norton starten. Als je de ziet Mijn Norton venster, klik op Open naast Apparaatbeveiliging .
 2. Dubbelklik Veiligheid in het hoofdvenster en klik vervolgens op Geschiedenis .
 3. In de Beveiligingsgeschiedenis venster, zoek de Laten zien vervolgkeuzelijst en selecteer Quarantaine .
 4. Kies het item dat u wilt herstellen.
 5. Klik Opties in de Details brood.
 6. In de Bedreiging gedetecteerd venster, kies uit de volgende opties: Dit bestand herstellen en uitsluiten – Gebruik deze optie om bestanden terug te zetten naar hun oorspronkelijke locatie die door Norton als een risico zijn aangemerkt. Dit sluit ook uit dat het item in volgende scans wordt gedetecteerd. Verwijderen uit geschiedenis – Met deze optie wordt het item uit het logboek Beveiligingsgeschiedenis verwijderd. Indienen bij NortonLifeLock – Met deze optie kunt u bijdragen aan de effectiviteit van de tool door bestanden waarvan u denkt dat ze een veiligheidsrisico vormen, naar Norton te sturen. Ze zullen het bestand analyseren en als het gevaarlijk blijkt te zijn, zullen ze het toevoegen aan hun beveiligingsdatabase voor toekomstige scans.
 7. Klik Ja in de Quarantaineherstel venster om het herstel te starten.
 8. Kies de locatie waar u het bestand wilt herstellen in de Blader naar de map dialoogvenster en klik vervolgens op oke om het proces te voltooien.

Een Norton-bestand herstellen dat is verwijderd met software voor gegevensherstel

U kunt teleurgesteld zijn wanneer u de in quarantaine geplaatste bestanden bekijkt en ontdekt dat het item dat u zoekt er niet is. In dit geval heeft Norton het bestand al uit de speciale map verwijderd en van uw systeem verwijderd. Gelukkig betekent dit op zowel macOS- als Windows-systemen niet dat het bestand voorgoed verdwenen is.

💡 Moderne besturingssystemen verwijderen eenvoudigweg de logische koppelingen die het bestand beschikbaar maken wanneer ze voor het eerst een item verwijderen. Zolang de ruimte die door het bestand wordt gebruikt niet is overschreven door nieuwe informatie, kan het oorspronkelijke bestand worden hersteld . Software voor gegevensherstel bereikt deze prestatie door de verwijderde logische koppelingen te repareren en het item weer beschikbaar te maken voor het besturingssysteem en de applicaties.

Gebruik de volgende stappen om bestanden te herstellen die Norton heeft verwijderd met behulp van Disk Drill data recovery software. Disk Drill is beschikbaar voor Windows- en Mac-systemen en gebruikt dezelfde procedure op beide besturingssystemen.

como restaurar um iphone 5
 1. Download en installeer Disk Drill. Gebruik niet de schijf met de verwijderde bestanden om te voorkomen dat de gegevens die u wilt herstellen worden overschreven. We raden aan om een ​​USB-stick te gebruiken voor het downloaden en installeren.
 2. Start Disk Drill en selecteer de schijf die de verwijderde gegevens bevatte.
 3. Klik op de Zoeken naar verloren gegevens om de schijf te scannen op herstelbare bestanden en mappen.
 4. Bekijk een voorbeeld van de herstelbare bestanden en selecteer de bestanden die u wilt herstellen. Wijs een veilige locatie op een andere schijf aan om de herstelde items veilig op te slaan.
 5. Klik op de Herstellen knop om het herstel te voltooien.

Hopelijk zal deze procedure uw verloren bestanden herstellen. Als ze enige tijd geleden uit quarantaine zijn gehaald en de schijf veel is gebruikt, bestaat de kans dat de bestanden zijn overschreven en niet meer beschikbaar zijn voor herstel. Je zou moeten kunnen ontdekken of de bestanden hersteld kunnen worden met de gratis versie van Disk Drill die je schijf zal scannen en zal rapporteren over herstelbare items.Hoe u kunt voorkomen dat Norton bestanden verwijdert

U kunt voorkomen dat Norton bestanden verwijdert en naar de quarantainemap verplaatst. Dit kan nodig zijn als u merkt dat een bestand dat u wilt gebruiken voortdurend door Norton wordt gemarkeerd als gevaarlijk. De volgende procedure: zal een bestand uit quarantaine houden.

 1. Open Norton en selecteer Instellingen .
 2. Selecteer Antivirus en dan de Scans en risico's tabblad.
 3. Scroll naar beneden naar de Uitsluitingen/lage risico's sectie en selecteer Configureren [+] naast Items om uit te sluiten van scans .
 4. Selecteer Mappen toevoegen of Bestanden toevoegen en voeg de items toe die u wilt uitsluiten van toekomstige scans door Norton.
 5. Start Norton opnieuw om ervoor te zorgen dat de nieuwe instellingen van kracht worden.

Overzicht

Er zijn meerdere manieren om een ​​bestand te herstellen dat door Norton Security is verwijderd. Hun kans op succes hangt af van hoeveel tijd er is verstreken sinds een item door de tool in quarantaine is geplaatst of is verwijderd. Items die zich nog in de quarantainemap bevinden, kunnen eenvoudig worden hersteld vanuit de Norton-interface. Bestanden die niet langer in quarantaine zijn, kunnen mogelijk worden opgehaald met software voor gegevensherstel. Zoals bij de meeste oefeningen voor gegevensherstel geldt: hoe sneller u het probleem oplost, hoe groter de kans op succes.

FAQ

U kunt in quarantaine geplaatste bestanden rechtstreeks vanuit de Norton-interface herstellen als ze zich nog in de in quarantaine geplaatste map bevinden. Als ze zich niet meer op deze locatie bevinden, moet u software voor gegevensherstel gebruiken om de gegevens te herstellen.

tudo bem em deletar arquivos temporários

Gebruik deze procedure om een ​​bestand uit de quarantainemap van Norton te verwijderen:

 1. Norton starten. In de Mijn Norton venster, klik op Open naast Apparaatbeveiliging .
 2. Dubbelklik Veiligheid in het hoofdvenster en klik vervolgens op Geschiedenis .
 3. In de Beveiligingsgeschiedenis venster, zoek de Laten zien vervolgkeuzelijst en selecteer Quarantaine .
 4. Kies het item dat u wilt herstellen.
 5. Klik Opties in de Details brood.
 6. Kies in het venster Bedreiging gedetecteerd uit de volgende opties: Herstellen – Deze optie zet het item terug naar de oorspronkelijke locatie en werkt alleen met bestanden die handmatig in quarantaine zijn geplaatst. Herstellen en uitsluiten – Gebruik deze optie om een ​​bestand terug te zetten naar de oorspronkelijke locatie die door Norton als een risico is aangemerkt. Dit sluit ook uit dat het item in volgende scans wordt gedetecteerd.
 7. Klik Ja in de Quarantaineherstel venster om het herstel te starten.
 8. Kies de locatie om het bestand te herstellen in de Blader naar de map dialoogvenster en klik vervolgens op oke om het proces te voltooien.

Norton slaat bestanden in quarantaine op in een speciale map in de algemene Norton-map in WindowsProgramData of macOS/Library/Application Support. U hebt toegang tot de map via de Norton-interface zoals beschreven in de vorige vraag en antwoord.

Wanneer u Norton verwijdert, worden het programma, de quarantainemap en alle gegevens in de map verwijderd.

Gebruik de volgende procedure: om een ​​bestand op Norton te deblokkeren.

 1. Start Norton.
 2. In de Mijn Norton venster naast Apparaatbeveiliging , Klik Open .
 3. Klik Instellingen in het hoofdvenster van Norton.
 4. In de Instellingen venster, klik op Firewall .
 5. Op de Programma controle tabblad, selecteer het programma dat u toegang tot internet wilt geven.
 6. In de Toegang vervolgkeuzelijst voor het programma-item, klik op Toestaan . Klik Van toepassing zijn .

Gebruik de NortonMacFiles verwijderen tool om Norton Internet Security van uw Mac te verwijderen. Volg dit link naar een Norton-ondersteuningspagina voor volledige instructies over hoe u Norton Internet Security van uw Mac kunt verwijderen.