Hoe bestanden te herstellen van een onbewerkte SD-kaart: Top 5 RAW SD-kaartherstelsoftware

Het is een tijdje geleden dat je een SD-kaart hebt gebruikt en je bent er vrij zeker van dat er een heleboel foto's en video's - of andere kostbare bestanden - in stonden. Het ziet er nu echter leeg uit en de voormalige inhoud wordt gepresenteerd als onbewerkte onbruikbare ruimte.Hoe kon dit gebeuren? Zijn uw bestanden voor altijd verdwenen? Kun je een beschadigde SD-kaart repareren als rauw verschijnen? Nou, lees verder - hier zijn antwoorden!

Waarom worden geheugenkaarten onbewerkt?

Er zijn veel soorten opslagapparaten, van de uitgestorven diskettes tot optische media en van harde schijven tot SD-kaarten. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze allemaal nutteloos zouden zijn zonder een bestandssysteem .Bestandssystemen zijn de software-elementen die structuur geven aan de gegevens die op een opslagapparaat worden geplaatst en de basissystemen die het beheer ervan mogelijk maken.

Het is gemakkelijker als je ze beschouwt als het equivalent van de verschillende talen over de hele wereld. Net zoals mensen die dezelfde taal delen elkaar kunnen begrijpen, kunnen apparaten die compatibel zijn met dezelfde bestandssystemen lezen en schrijven op dezelfde opslagapparaten.

onbewerkte SD-kaart herstel

Het bovenstaande kennen is van het grootste belang om te begrijpen waarom opslagapparaten als onbewerkt worden weergegeven: er kan geen bestandssysteem op worden gedetecteerd. Dus de korte versie is dat de term raw ruwweg vertaalt naar: afwezigheid van (ondersteund) bestandssysteem .

Hoe bestanden te herstellen van een RAW SD-kaart

Voordat u herstelt, is het de moeite waard om rekening te houden met de volgende belangrijke dingen die u niet moet doen: • Probeer uw kaart niet te repareren voordat u uw bestanden herstelt .
 • Blijf je SD-kaart niet gebruiken, en vooral bestanden schrijven ernaar toe.
 • Accepteer geen suggesties om het automatisch te repareren door al uw apparaten.

Laten we, met dat uit de weg, enkele bestanden herstellen!

Herstel uw bestanden van een onbewerkte SD-kaart met herstelsoftware

Het maakt niet uit hoeveel populaire data recovery-applicaties we hebben gebruikt, we merken dat we terugkeren naar CleverFiles' Disk Drill. Het is eenvoudig, snel en wat het belangrijkste is, levert resultaten op. Wat kun je nog meer vragen?

Zoals de meeste oplossingen in zijn vakgebied, is Disk Drill een commercieel stuk software. Toch geloven we dat de prijs van Disk Drill meer dan redelijk is voor wat het op tafel brengt.
 1. Start op Disk Drill downloaden van de officiële site .

  herstellen van onbewerkte bestanden van SD-kaart

 2. Installeer Disk Drill zoals elke andere app op uw computer. Voer het vervolgens uit en verleen het autorisatie wanneer het om toegang tot uw opslagapparaten vraagt.

  hoe onbewerkte bestanden van een SD-kaart te herstellen met software voor gegevensherstel

 3. Kies je onbewerkte SD-kaart uit de Device/Disk-lijst van Disk Drill. Houd er rekening mee dat uw kaartlezer mogelijk wordt vermeld in plaats van de daadwerkelijke onbewerkte SD-kaart.

  Kies je SD-kaart van Disk Drill

 4. Klik op Zoeken naar verloren gegevens rechtsonder in het venster om Disk Drill je onbewerkte SD-kaart te laten scannen op verloren gegevens.

  hoe een beschadigde SD-kaart raw te repareren

 5. Kort na die eerste scan zal Disk Drill de vruchten van zijn werk gaan presenteren. U kunt ze controleren voordat de scan is voltooid door: klikken op Gevonden items controleren rechtsboven.

  onbewerkte sd-kaart herstel gratis

  como recuperar fotos excluídas de anos atrás no iphone
 6. Plaats een vinkje aan de linkerkant van de bestanden die u wilt herstellen.

  Plaats een vinkje voor de bestanden die u wilt herstellen.

 7. Wanneer klaar, klik op Herstellen linksonder. Kies vervolgens een bestemming voor de herstelde gegevens. Klik ten slotte op OK om het herstelproces te starten.

  U kunt de herstelde bestanden opslaan waar u maar wilt.

 8. Wanneer Disk Drill zijn herstel voltooit, zal het aanbieden om: Toon herstelde gegevens in Verkenner . Selecteer het om, zoals het zegt, de resultaten van Disk Drill te bekijken met Verkenner.

  Toon herstelde gegevens in Verkenner

Ga naar de experts voor het herstellen van onbewerkte SD-kaarten

Waren uw pogingen tot herstel niet vruchtbaar? Ben je bang om verdere schade aan je toch al onbewerkte SD-kaart te veroorzaken? Dan is het tijd om deskundige hersteldiensten in te schakelen.

Het probleem met dergelijke hersteldiensten is dat ze kosten met zich meebrengen. Geavanceerde eisen voor gegevensherstel gespecialiseerde apparatuur, knowhow en tijd . Het is niet iets dat Joey The Local Tech-Guru kan bereiken (of echt weet hoe).

Voor dergelijke taken geven we de voorkeur aan dezelfde mensen achter Disk Drill, CleverFiles. Onze redenering is simpel: ze bieden dezelfde diensten aan met dezelfde kwaliteit als hun beste concurrenten, maar tegen prijzen die dichter liggen bij wat je van Joey zou verwachten.

Voor meer informatie, bezoek hun site en klik op de vriendelijke blauwe knop om onmiddellijk herstel te starten.

Een onbewerkte SD-kaart repareren met CHKDSK zonder formatteren

Soms is het mogelijk om een ​​in-place fix van uw onbewerkte SD-kaart uit te voeren en uw bestanden direct daarna direct toegankelijk te hebben. U kunt dat doen met CHKDSK, meegeleverd met Windows 10. Voordat u uw onbewerkte SD-kaart ermee probeert te repareren, moet u echter enkele van de beperkingen ervan kennen:

 • Gebruik CHKDSK nooit met: incompatibele bestandssystemen .
 • CHKDSK werkt niet op opslagapparaten, maar op hun volumes. Als een opslagapparaat wordt weergegeven als niet-gepartitioneerde ruimte, kan CHKDSK niet helpen.
 • Onderbreek CHKDSK nooit terwijl het op een apparaat werkt.

Maar als je te maken hebt met een voorheen toegankelijk maar nu beschadigd bestandssysteem op een SD-kaart, is CHKDSK het proberen waard.

 1. Druk op Windows-toets + X om toegang te krijgen tot het snelmenu met beheertools van Windows 10 en kies Windows PowerShell (beheerder) .

  repareer onbewerkte sd-kaart met cmd

 2. Typ |__+_| en druk op Enter om CHKDSK te laten scannen en eventuele problemen die het vindt te (proberen) te repareren. Als uw SD-kaart bijvoorbeeld station F op uw computer is, zou de opdracht moeten zijn: |__+_|

  chkdsk is niet beschikbaar voor onbewerkte schijven sd-kaart

Dat is alles wat u hoeft te doen, want ondanks dat het een opdrachtregel en een krachtig hulpmiddel is, is CHKDSK ook verbijsterend eenvoudig te gebruiken.

Een onbewerkte SD-kaart formatteren

Als u uw bestanden al van uw onbewerkte SD-kaart hebt hersteld, of er niets om geeft, kunt u ze misschien blijven gebruiken door ze te formatteren.

Laten we eens kijken naar de drie meest populaire manieren om dit op Windows 10 te doen.

Formatteer onbewerkte SD-kaart met DiskPart

DISKPART is gemaakt voor het beheren van opslagapparaten en hun partities en is optimaal voor het formatteren ervan naar alle bestandssystemen die door Windows worden ondersteund:

 • DIK
 • FAT32
 • EXFAT
 • NTFS

Volg de volgende stappen om alles op uw SD-kaart te wissen met DISKPART en opnieuw te beginnen.

 1. Druk op Windows-toets + X en voer uit Windows PowerShell (beheerder) .

  repareer onbewerkte sd-kaart met cmd

  como instalar o ms word no mac
 2. Typ |__+_| en druk op Enter om de tool uit te voeren.

  Formatteer onbewerkte SD-kaart met DiskPart

 3. Typ |__+_| om een ​​lijst te zien van alle opslagapparaten die DISKPART herkent.

  Formatteer onbewerkte SD-kaart met cmd

 4. Kies het apparaat waarvan de grootte (en mogelijk status) overeenkomt met uw onbewerkte SD-kaart met het commando |__+_|. Vergeet niet het nummer van uw SD-kaart te gebruiken.

  selecteer schijf NUMBER_OF_YOUR_DEVICE

 5. U kunt de volumes op uw apparaat ook controleren met |__+_|. Als je het absoluut zeker weet, wis dan alles van je onbewerkte SD-kaart met: |__+_|.

  DISKPART schoon

 6. Maak een nieuwe partitie met het commando: |_+_|. U kunt uw SD-kaart in meerdere partities splitsen, maar omwille van de eenvoud slaan we dergelijke complexe scenario's over.

  maak partitie primair aan

 7. Bekijk je nieuwe partitie met het commando: |_+_|.

  lijst partitie

 8. Als je wilt dat je SD-kaart opstart vanaf deze partitie (zoals Raspberry Pi-fans), markeer deze dan ook als actief met: |__+_|.

  Om een ​​partitie opstartbaar te maken, moet je ook de opdracht gebruiken die erop actief is.

 9. Gebruik ten slotte voor de daadwerkelijke opmaak: |__+_|. Vervang |__+_| met een van de bovengenoemde door Windows ondersteunde bestandssystemen. De meest populaire voor SD-kaarten blijft FAT32. U kunt ook een |__+_| . toevoegen aan het einde van de opdracht om een ​​snelle formattering uit te voeren. Omdat we echter te maken hebben met een mogelijk beschadigde SD-kaart, is het het beste om een ​​volledig formaat te gebruiken.

  Om de partitie op uw SD-kaart met DISKPART te formatteren, gebruikt u de opdracht format fs=filesystem label=name_of_storage_device

Un-Raw SD-kaart met schijfbeheer

Als u liever uw muis gebruikt in plaats van opdrachten te typen, kunt u de app Schijfbeheer gebruiken om uw huidige onbewerkte SD-kaart te formatteren.

 1. Druk op Windows-toets + X om toegang te krijgen tot het snelmenu met beheertools van Windows 10. Kies deze keer Schijfbeheer in plaats van Windows PowerShell.

  Un-Raw SD-kaart met schijfbeheer

 2. Klik met de rechtermuisknop op uw SD-kaart (niet erg dat deze wordt herkend als een schijf) en kies Nieuw eenvoudig volume .

  formatteer onbewerkte sd-kaart

 3. Schijfbeheer toont u een eenvoudige wizard met een reeks stappen. Eerst moet u aangeven hoeveel ruimte u wilt toewijzen aan het gemaakte volume. Als je niet meerdere partities nodig hebt, raden we aan om de maximale waarde voor een enkel, groot volume.

  onbewerkte SD-kaart repareren

 4. Ga verder door de letter te kiezen die u aan uw SD-kaart wilt toewijzen.

  het kiezen van de letter die u

 5. De laatste stap is het kiezen van het bestandssysteem, de grootte van de toewijzingseenheid, een volumelabel en of u een snel of volledig formaat wilt uitvoeren.
  • Bestandssysteem: voor de meeste toepassingen wilt u waarschijnlijk gaan voor FAT32 . Is de capaciteit van uw SD-kaart te groot voor FAT32? Ga voor ExFAT voor camera's en smartphones, NTFS voor moderne computers.
  • Grootte van de toewijzingseenheid: het is meestal het beste om de standaardwaarde te behouden.
  • Gebruik het gewenste volumelabel - het is de naam die u naast de letter van het apparaat ziet.
  • We raden u aan snel formatteren uit te schakelen en ga voor een volledig formaat . Een volledig formaat kan helpen bij het detecteren van mogelijke fysieke problemen op een opslagapparaat, wat de reden kan zijn dat uw SD-kaart in de eerste plaats onbewerkt is geworden.

  het bestandssysteem kiezen

 6. Controleer in de laatste stap van de wizard of alles naar wens is ingesteld. Dan, klik op volgende om het formatteringsproces te starten. Binnenkort ben je terug in de hoofdinterface van Schijfbeheer, maar deze keer zal je SD-kaart (hopelijk) worden geformatteerd en toegankelijk zijn.

  micro-sd-kaart met onbewerkt bestandssysteem

  perguntas e respostas da entrevista de script de shell

Snel en eenvoudig Raw SD-kaartformaat met Verkenner

We hebben de bestandsverkenner-aanpak voor het laatst gelaten omdat veel gebruikers op deze manier het verkeerde apparaat kunnen formatteren. Als u uw apparaten echter niet verkeerd identificeert en dubbel controleert wat u doet, is dit de snelste en gemakkelijkste oplossing.

 1. Voer File Explorer uit - de snelste manier is met de Windows-toets + E snelkoppeling. Kies Deze pc in het menu aan de linkerkant en richt uw aandacht op het gedeelte Apparaten en stations. Onder hen vindt u uw SD-kaart. In ons geval verscheen het dankzij onze kaartlezer als een USB-station. Klik er met de rechtermuisknop op en kies Opmaak…

  Snel en eenvoudig Raw SD-kaartformaat met Verkenner

 2. Als alternatief, als u probeert toegang te krijgen tot een ontoegankelijk opslagapparaat, zal File Explorer u aansporen om het te formatteren voordat u het kunt gebruiken.

  Verkenner vraagt ​​om elke schijf te formatteren

 3. Beide opties leiden naar hetzelfde dialoogvenster, een nieuw zwevend venster, waar u de parameters van het opmaakproces kunt instellen. We zullen ze niet opnieuw bespreken, omdat ze hetzelfde zijn als wat we zagen met Schijfbeheer. Stel ze naar wens in en klik op Start om het formatteringsproces te starten.

  Het formaat instellen

 4. Erken dat alle gegevens op uw SD-kaart worden gewist. Controleer nogmaals of u op het juiste opslagapparaat handelt en klik op OK om te beginnen met het formatteren van uw onbewerkte SD-kaart.

  Laatste formaatwaarschuwing over mogelijk verlies van gegevens

 5. Kort daarna ziet u een nieuw pop-upvenster met de melding dat het formatteren voltooid is. Klik op OK en wanneer u terugkeert naar Verkenner, heeft u uw SD-kaart terug.

  Formaat voltooid met Verkenner

Het is beter om een ​​nieuwe te krijgen!

Heb je je bestanden al van een onbewerkte SD-kaart gehaald, of maakt het je niets uit? Dan is het misschien niet de moeite waard om je tijd te verspillen aan het terughalen uit de dood.

SD-kaarten zijn ultra-betaalbaar en kost minder dan wat de meeste mensen verdienen in dezelfde tijd die ze zouden besteden aan het repareren ervan.

Voor de niet-knutselaars onder ons is het dus makkelijker om een ​​nieuwe SD-kaart te kopen. Als bonus zal hij dankzij betere geheugenchips waarschijnlijk ook betere prestaties leveren dan je huidige.

Top 5 RAW SD-kaartherstelsoftware voor Mac en Windows

We hebben gezien hoe je Disk Drill kunt gebruiken om verloren gegevens van een RAW SD-kaart te herstellen. Het is echter niet het enige stukje software dat deze prestatie kan leveren. Laten we eens kijken wat velen beschouwen als de top vijf van oplossingen voor gegevensherstel en hun voor- en nadelen.

1. Disk Drill RAW SD-kaartherstelsoftware

Disk Drill-interface

Er is een reden waarom we Disk Drill meestal verkiezen boven de alternatieven: het biedt een perfecte mix van functies, bruikbaarheid en een aantrekkelijke prijs.

Tijdens onze tests slaagden andere oplossingen voor gegevensherstel erin om de eindstreep te halen vóór Disk Drill. We kunnen het ons echter veroorloven om nog even te wachten als dat de prijs is voor een zeer toegankelijke maar krachtige interface en extra grondige resultaten.

✅ Functies

 • Ondersteunt meer dan 200+ bestandsformaten.
 • Ondersteunt de meeste opslagapparaten.
 • Wordt geleverd met handige extra tools.

& # x1f44d; Voordelen:

 • Uitgebreid zoekproces.
 • Duidelijke interface.
 • Kan meer verloren bestanden vinden dan alternatieven.
 • Betaalbaar.

👎 nadelen:

 • Scannen kan langer duren dan alternatieven (afhankelijk van het gescande apparaat).

2. Easeus-wizard voor gegevensherstel

EaseUS Data Recovery Wizard-interface

De interface van de EaseUS Data Recovery Wizard ziet er simplistisch uit in vergelijking met andere oplossingen voor gegevensherstel. Dat is grotendeels te danken aan het feit dat het programma slim genoeg is om beschadigde afbeeldings- en videobestanden tijdens het herstel automatisch te repareren zonder tussenkomst van de gebruiker.

EaseUS Data Recovery Wizard ziet er eenvoudig uit omdat het dat is. Het wordt niet geleverd met extra functies of hulpmiddelen. Het doet één ding, en het is er weliswaar goed in. Het gaat erom dat je krijgt waar je voor betaalt - zelfs als anderen tegenwoordig meer bieden voor dezelfde prijs.

✅ Functies

 • Kan gegevens herstellen van verwijderde bestanden of partities.
 • Ondersteunt meer dan 1000 bestandstypen.
 • Kan beschadigde foto's en video's repareren.

& # x1f44d; Voordelen:

 • Duidelijke interface.
 • Snel.

👎 nadelen:

 • Proefversie werkt alleen als demo.
 • Geen geavanceerde functies.
 • No extra tools.

3. Wondershare Recoverit

RecoverIt-interface

Recoverit is behoorlijk pittig en vindt alle bestanden in de databundel die we gebruiken voor het testen. Toch konden we geen enkel bestand terugkrijgen omdat de proefversie strikt als een demo werkt. Ja, er is een gratis versie, maar de datacap van 100 MB maakt hem bijna onbruikbaar.

Het is ook vermeldenswaard dat andere apps erin slaagden meer bestanden te vinden. Voor alle duidelijkheid: Recoverit heeft alle bestanden gevonden die we verwachtten. Andere tools vonden echter nog meer.

✅ Functies

não consigo entrar na minha conta do gmail
 • Ondersteunt meer dan 1000 bestandsformaten.
 • Compatibel met bijna alle opslagapparaten.
 • Kan proberen verloren en beschadigde videobestanden te herstellen.

& # x1f44d; Voordelen:

 • Een van de snelste oplossingen voor gegevensherstel.
 • Gespecialiseerd in het herstellen van beschadigde media.

👎 nadelen:

 • Proefversie is alleen functioneel als demo.
 • Kan minder verloren gegevens lokaliseren dan andere oplossingen voor gegevensherstel.

4. R-Studio

R-Studio-interface

R-Studio presenteert met trots een van de meest gecompliceerde interfaces van alle data recovery-oplossingen. Dat is echter gerechtvaardigd, want in dit geval draait alles om nauwkeurigheid en controle.

Tijdens onze tests was R-Studio een van de snelste oplossingen in zijn soort. Het lokaliseerde ook alles in onze dataherstelsuite dat we opzettelijk ontoegankelijk hadden gemaakt.

Wat betreft het daadwerkelijke herstel, we kunnen niet volledig instaan ​​​​voor R-Studio, want het werkt alleen als een demo.

Net als zijn collega's heeft R-Studio een gratis broer of zus, R-Undelete, die erin slaagde alle bestanden in onze testsuite te herstellen. Het zijn echter enorm verschillende apps. R-Undelete mist de meeste geavanceerde functionaliteit van zijn grote broer, controle inruilen voor gebruiksgemak.

✅ Functies

 • Ondersteunt de meeste belangrijke bestandssystemen.
 • Kan gegevens herstellen van RAW-apparaten.
 • Komt met extra functionaliteit (backups, S.M.A.R.T. monitoring).

& # x1f44d; Voordelen:

 • Biedt controle over elk aspect van het herstelproces.
 • Heel snel, grondig en accuraat.

👎 nadelen:

 • Ingewikkelde interface.
 • Minder data gelokaliseerd dan alternatieve oplossingen.

5. MiniTool Power Data Recovery Gratis editie

MiniTool Power Data Recovery-interface

MiniTool's Power Data Recovery is een ander hulpmiddel dat bewijst dat schijn bedriegt. Een krachtige data recovery engine verschuilt zich achter zijn Spartaanse interface.

Tijdens onze tests bracht MiniTool Power Data Recovery bijna alle bestanden van onze hersteltestbundel terug - 32 van de 33. Dat laatste bestand werd niet hersteld omdat we de datalimiet van 1 GB van de gratis versie overschreden.

Het detectie- en herstelproces was niet het snelste onder zijn collega's. Toch zijn we van mening dat de eenvoudige interface, detectie-karbonades en betaalbare (langetermijn)plannen dat goedmaken.

✅ Functies

 • Ondersteunt meer dan 100 bestandstypen.
 • Kan een voorbeeld van maximaal 70 verschillende soorten bestanden bekijken.

& # x1f44d; Voordelen:

 • Schone en duidelijke interface.
 • Grondige resultaten.
 • Betaalbaar (langetermijnplannen).

👎 nadelen:

 • Langzamer dan alternatieven.
 • Geen extra functies.

Hoe kunt u voorkomen dat SD-kaarten onbewerkt worden?

Als een gloednieuw opslagapparaat niet vooraf is geformatteerd, wordt het als onbewerkt weergegeven. Degenen die u al gebruikt, kunnen echter ook onbewerkt worden als:

 • Een schrijfproces wordt onderbroken (door abrupt uittrekken van een SD-kaart tijdens gebruik, onverwacht afsluiten van het apparaat, enz.).
 • De opslagvolumes op uw SD-kaart zijn: verwijderd .
 • Er zijn lichamelijke gebreken (de SD-kaart is verbogen, gechipt, het geheugen is defect, enz.).

Door te weten wat u moet vermijden, kunt u de kans dat u in de toekomst met een onbewerkte SD-kaart te maken krijgt drastisch verkleinen.

Gevolgtrekking

Zoals we zagen, is onbewerkt SD-kaartherstel meer dan mogelijk, en in alle scenario's behalve in het slechtste geval kunt u een onbewerkte SD-kaart formatteren en deze blijven gebruiken.

Heb je je tot voor kort perfect werkende SD-kaart in een apparaat gestoken, maar ziet hij er nu rauw uit? In plaats van het weg te gooien en zwart te dragen om te rouwen om je verloren bestanden, probeer ze te herstellen met een tool zoals Disk Drill . Repareer vervolgens uw SD-kaart met CHKDSK, of formatteer hem en gebruik hem alsof het een nieuwe is.

Het is zeer waarschijnlijk dat u in minder dan een uur beide uw bestanden terug hebt en een SD-kaart als nieuw werkt.

Lees ook microSD-kaart herstel

Hoe geformatteerde SD-kaart te herstellen

SD-kaart herstel

Bestanden herstellen van een beschadigde SD-kaart

FAQ

Gebruik een tool zoals Disk Drill. Als je daarmee akkoord gaat, is een korte versie van het herstelproces:

  Disk Drill downloadenvan de officiële site en installeer het.
 1. Kies je onbewerkte SD-kaart uit de Device/Disk-lijst van Disk Drill en klik op Zoeken naar verloren gegevens .
 2. Voor de beste resultaten, geef Disk Drill zoveel tijd als nodig is om zijn scan te voltooien. U kunt de bevindingen echter op elk moment controleren met een klik op Gevonden items beoordelen .
 3. Kies de bestanden die u wilt herstellen door een vinkje aan de linkerkant te plaatsen.
 4. Klik op Herstellen.
 5. Kies waar u uw herstelde bestanden wilt opslaan.
 6. Wacht even tot Disk Drill ze heeft hersteld.
 7. Klik op Toon herstelde gegevens in Verkennerom de bestanden te bekijken die Disk Drill herstelde in de Windows Verkenner.

Elke tool voor bestandsherstel die zijn zout waard is, ondersteunt ook het herstellen van gegevens van onbewerkte SD-kaarten. Enkele van de beste van dergelijke tools zijn:

no Windows, a lata de lixo é o local dos arquivos que foram excluídos.
 1. CleverFiles' Disk Drill
 2. Piriform's Recuva
 3. EaseUS's gegevensherstelwizard
 4. Verwijderen van IOBit ongedaan gemaakt

Het kan niet alle problemen oplossen, maar het is de moeite waard om CHKDSK te proberen. Start een opdrachtprompt of PowerShell en gebruik de opdracht |__+_| om CHKDSK te laten controleren en proberen uw SD-kaart te repareren.

Als CHKDSK er niet in is geslaagd je onbewerkte SD-kaart te repareren, kun je het proberen het formatteren . Op deze manier krijg je je bestanden niet terug, maar kun je in ieder geval je SD-kaart blijven gebruiken.

Een onbewerkte SD-kaart ziet er zo uit omdat er geen bestandssysteem op wordt gedetecteerd. Om het als FAT32 te laten herkennen, moet je: formatteer het met dat bestandssysteem.

Hoewel ze dezelfde term delen, hebben onbewerkte, RAW-bestanden en onbewerkte bestandssystemen niets met elkaar te maken. De term RAW-bestanden verwijst meestal naar: ongecomprimeerde foto's opgeslagen van een camera op een SD-kaart met de hoogst mogelijke kwaliteit. U kunt dergelijke bestanden openen met apps voor het bewerken van afbeeldingen en foto's, zoals Photoshop, Lightroom, enz.