Windows 11 installeren zonder gegevens te verliezen

De geheel nieuwe Windows 11 is eindelijk beschikbaar voor het publiek. Microsoft heeft gebruikers een paar opties gegeven om uit te kiezen als het gaat om het installeren van Windows 11, en voor het grootste deel is het vrij eenvoudig.De zorg om uw gegevens te verliezen blijft echter bestaan. Terecht, want het upgraden van je besturingssysteem kan best eng zijn als je het nog niet eerder hebt gedaan. In dit artikel bespreken we de vereiste specificaties en hoe u Windows 11 kunt installeren zonder gegevens te verliezen.

Systeemvereisten voor Windows 11

Zoals je zou verwachten, zijn de systeemvereisten van Windows 11 een kleine stap hoger dan die van Windows 10. Hoewel de meeste moderne computersystemen het zonder problemen kunnen installeren, kunnen oudere machines moeite hebben met enkele van de nieuwe vereisten.como ligar o airdrop no computador

Hier zijn de minimum systeemvereisten die nodig zijn om Windows 11 te installeren en uit te voeren:

 • verwerker: 1GHz, 2 kernen, 64-bit
 • RAM: 4GB
 • Opslag: 64 GB
 • Firmware: UEFI met veilig opstarten
 • TPM: Versie 2.0

Zoals u zult merken, zijn Secure Boot en TPM 2.0 vereist. Dit zijn twee functies die niet per se nodig waren in eerdere besturingssystemen, maar Windows heeft besloten ze af te dwingen met de nieuwe Windows 11 om gebruikers en hun gegevens beter te beschermen.

U kunt de . downloaden en uitvoeren PC Health Check-app door Microsoft om te zien of uw machine compatibel is.

Windows 11 vereist dat: Veilig opstarten worden ingeschakeld voordat het kan worden geïnstalleerd. Veilig opstarten is een beveiligingsfunctie waarmee uw pc alleen kan opstarten als deze de handtekening van uw besturingssysteem, evenals de UEFI-firmwarestuurprogramma's en EFI-toepassingen kan verifiëren. Dit is om te voorkomen dat schadelijke software de opstartvolgorde van uw computer overneemt.

TPM (Trusted Platform Module) is een andere beveiligingsvereiste om Windows 11 te installeren. Een TPM is een kleine chip op uw moederbord die veel functies heeft, maar specifiek voor Windows 11 wordt deze gebruikt voor Windows Hello-identiteitsbescherming en BitLocker-codering.

Veelvoorkomende redenen voor gegevensverlies

Gegevensverlies is niet ongebruikelijk bij het upgraden naar een nieuw besturingssysteem. Tijdens de upgrade bevindt uw computer zich in een zeer kwetsbare staat. Elke onderbreking van het upgradeproces kan schadelijk zijn voor uw gegevens. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken voor gegevensverlies om op te letten. • ❌ Onderbroken upgrade/installatie – Als het installatieproces van Windows 11 wordt onderbroken door plotseling stroomverlies, kan dit uw gegevens en mogelijk uw harde schijf beschadigen. Als uw systeembestanden beschadigd zijn geraakt, kan dit uw computer onbruikbaar maken.
 • 😮 Onjuist installatietype – Wanneer je een nieuw besturingssysteem installeert, heb je vaak de keuze tussen twee installatietypes: Upgrade of Custom. Als u Aangepast kiest en u niet weet welke stappen u moet nemen, kunt u heel eenvoudig alles van uw computer wissen door een fout te maken.
 • 💻 Defecte harde schijf – Een defecte harde schijf of SSD-station kan crashen tijdens de installatie van Windows 11. Als ze onvolledig zijn, kunnen systeembestanden beschadigd raken en kunnen uw gegevens verloren gaan.
 • 🙅‍♂️ Menselijke fout - Iedereen maakt fouten. Het kan zo simpel zijn als het verwijderen van de verkeerde map, of zo ingewikkeld als het gebruik van de verkeerde parameters tijdens het gebruik van DiskPart. Hoe dan ook, gegevensverlies als gevolg van menselijke fouten komt veel voor.
 • 🦠 Virusaanvallen – Er liggen onpeilbare aantallen virussen op het internet op de loer. Hackers met kwade bedoelingen wachten gewoon om nietsvermoedende internetgebruikers te azen. Virussen zijn een belangrijke oorzaak van gegevensverlies, dus bescherm uzelf met een antivirusprogramma.

Houd deze redenen in gedachten om ervoor te zorgen dat u Windows 11 probleemloos installeert. Je zou tenslotte niet in een positie willen zijn waarin je formatteer per ongeluk je hoofdschijf of krijg vast op een oneindig laadscherm omdat je een onstabiele versie hebt geïnstalleerd.

Windows 11 installeren zonder gegevensverlies

U bent misschien enthousiast om het nieuwe Windows 11-besturingssysteem uit te proberen. Waarom zou je dat niet zijn? Er is een geheel nieuwe gebruikersinterface, evenals coole nieuwe functies zoals de mogelijkheid om Android-applicaties uitvoeren native binnen Windows.

Voordat we beginnen, is het absoluut noodzakelijk dat u een back-up maakt van al uw belangrijke gegevens. Hoewel deze methoden werken, kan er iets gebeuren dat het proces onderbreekt, zoals een plotselinge stroomstoring of hardwarestoring. Het maken van een back-up van uw bestanden zorgt er nu voor dat u ze gemakkelijk kunt herstellen voor het geval het worstcasescenario werkelijkheid wordt.

Laten we je instellen. Gebruik de onderstaande methoden om Windows 11 te installeren zonder uw gegevens te verliezen. Houd er rekening mee dat het upgraden naar een nieuw besturingssysteem enige tijd kan duren, dus zorg ervoor dat u uw computer tijdens het proces niet afsluit.

Methode #1: Upgrade van Windows 10 naar Windows 11

Als u al een geldige versie van Windows 10 hebt geïnstalleerd, kunt u upgraden naar Windows 11 via het gedeelte Windows Update. Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste en meest populaire manier om Windows 11 te installeren.

Niet alle Windows 10-computers kunnen meteen upgraden naar Windows 11. Microsoft is deze update geleidelijk uitrollen naar alle compatibele computers en is van plan om medio 2022 klaar te zijn, waarbij eerst prioriteit wordt gegeven aan nieuwe in aanmerking komende apparaten.

Als u merkt dat uw computer in aanmerking komt voor de upgrade, maar er nog geen optie is, gaat u verder met een van de volgende methoden om te upgraden.

 1. Klik met de rechtermuisknop Begin en klik Instellingen . verwijderde bestanden
 2. Klik Update & Beveiliging .
 3. Klik Download en installeer in de Upgraden naar Windows 11 sectie.

Methode #2: Windows 11 Installatie-assistent

Met Microsoft kunt u upgraden met behulp van de Windows 11 Installation Assistant als de update nog niet beschikbaar is via Windows Update. De tool zal het bijgewerkte besturingssysteem downloaden en voor u installeren. In termen van inspanning is deze methode een van de gemakkelijkste omdat er geen opstartbare media voor nodig zijn.

 1. Downloaden de Windows 11 Installation Assistant en open deze. Als u door de UAC wordt gevraagd om toestemming toe te staan, klikt u op Ja .
 2. Wanneer Windows 11 is gedownload en gereed gemaakt voor installatie, klikt u op Nu opnieuw opstarten . Methode #3: Download de Windows 11 ISO

  ISO-bestanden zijn schijfkopieën die worden gebruikt om besturingssystemen te installeren. U kunt de Windows 11 ISO downloaden van de Microsoft-website en deze gebruiken om een ​​interne upgrade uit te voeren. Om dit te doen, heb je een USB nodig om een ​​opstartbare USB-installatieschijf te maken. Als alternatief, als je geen bruikbare USB hebt, kun je de ISO virtueel mounten met een tool zoals DAEMON Tools Lite .

  Dit proces zal de USB van alle inhoud wissen. Controleer voordat u doorgaat of er niets op de USB staat dat u nodig hebt. Als dat zo is, maak er dan nu een back-up van.

  Voordat u met dit proces begint, moet u het volgende downloaden:

  • Windows 11 ISO – Het ISO-bestand bevat Windows 11 en alle bestanden die nodig zijn voor de installatie. Download het in de Windows 11-schijfkopie (ISO) downloaden sectie.
  • Rufus - Hulpprogramma dat wordt gebruikt om opstartbare USB-drives te maken.

  Als u klaar bent, volgt u de onderstaande instructies om een ​​opstartbare USB te maken en Windows 11 te installeren.

  1. Rufus openen.
  2. Klik Begin . Als u klaar bent, klikt u op Dichtbij . Open Windows Explorer en open uw USB. Open Opstelling . Klik Ja indien gevraagd door UAC.
  3. Lees de licentievoorwaarden en klik op Aanvaarden .

  Na een paar keer opnieuw opstarten zal uw computer opstarten in Windows 11. U kunt zich aanmelden met uw normale Microsoft- of lokale account en uw pc gaan gebruiken.

  Hoe Windows 11 te resetten zonder gegevensverlies

  Als je Windows 11 al hebt geïnstalleerd maar het opnieuw moet instellen, biedt Windows je verschillende opties om dit te doen zonder je gegevens of apps te verliezen. Nogmaals, voordat u een van de onderstaande methoden uitvoert, moet u ervoor zorgen dat u een back-up van uw gegevens hebt gemaakt.

  Methode #1: Windows 11 pc opnieuw instellen

  Deze methode om uw Windows 11-computer opnieuw in te stellen zonder uw gegevens te verliezen, is de gemakkelijkste. Hiermee kunt u kiezen of u wilt resetten vanuit lokale bestanden of door de benodigde bestanden online te downloaden.

  cartão SD precisa ser formatado
  1. Klik met de rechtermuisknop Begin en klik Instellingen .
  2. Klik PC resetten .
  3. Klik Lokale herinstallatie .
  4. Klik Resetten . Methode #2: Voer een reparatie-installatie uit

   De opstartbare USB gebruiken we hebben eerder gemaakt , kunt u een reparatie-installatie van Windows 11 uitvoeren met een interne upgrade. Dit gebruikt de Windows 11 ISO om beschadigde of ontbrekende systeembestanden te repareren.

   1. Sluit de opstartbare USB aan op uw computer.
   2. Open de USB in Verkenner en voer . uit Opstelling . Als u wordt gevraagd om te bevestigen door UAC, klikt u op Ja .
   3. Lees de licentievoorwaarden en klik op Aanvaarden .

   Hoe te voorkomen dat gegevens verloren gaan in Windows 11

   Upgraden naar een nieuw besturingssysteem kan intimiderend zijn, vooral als je het nog niet eerder hebt gedaan. Hoewel Microsoft uitstekend werk heeft geleverd door het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken, zijn er onderweg altijd problemen.

   • 💾 Back-ups maken – Veruit de meest effectieve manier om gegevensverlies te voorkomen, is door back-ups te maken. Door een back-up van uw gegevens te maken, heeft u een volledige kopie van uw bestanden die kan worden hersteld als de originelen verloren gaan.
   • 👀 Bewaak uw rit – Monitoring van de S.M.A.R.T. gegevens kunnen u waarschuwen voor problemen die zich voordoen voordat ze een groot probleem worden. Je kunt Disk Drill's gebruiken schijfbewakingsfunctie om op de hoogte te blijven van eventuele problemen die zich voordoen in plaats van deze vaak handmatig te controleren.
   • 💂‍♂️ Antivirussoftware gebruiken – Bescherm uw gegevens tegen virusaanvallen door een betrouwbare antivirustoepassing te gebruiken die kwaadaardige aanvallen kan voorkomen en beperken.
   • 👌 Apparaten veilig uitwerpen – Het verwijderen van opslagapparaten tijdens schrijfprocessen kan uw gegevens beschadigen. In plaats van het alleen fysiek los te koppelen, moet u het apparaat veilig uitwerpen. Dit zorgt ervoor dat alle belangrijke processen veilig worden gestopt.
   • 👍 Officiële ISO-bestanden gebruiken – Voordat Windows 11 werd gelanceerd, was het gelekt naar het publiek . Het probleem met niet-officiële ISO-bestanden is dat ze onstabiel zijn en mogelijk worden aangetast door hackers. Download ISO-bestanden altijd van de officiële Microsoft-website.

   De bovenstaande tips kunnen helpen om uw gegevens veilig te houden. Natuurlijk is gegevensverlies altijd een mogelijkheid vanwege omstandigheden buiten onze controle. Om die reden is het bij de hand houden van een back-up de meest effectieve methode voor gegevensbescherming.

   Gevolgtrekking

   Door de methoden te gebruiken die in dit artikel worden beschreven, kunt u Windows 11 installeren zonder uw kostbare gegevens te verliezen. Maar ook al werken deze methoden, er is altijd een kans dat er iets mis kan gaan.

   Het herstellen van uw gegevens vanaf een back-up is veel eenvoudiger dan het herstellen van een mislukte Windows-installatie. Om die reden raden we aan een back-up van uw gegevens te maken voordat u iets probeert.

   Lees ook

   Hoe verloren en verwijderde bestanden te herstellen in Windows 11

   FAQ

   Nee, uw gegevens gaan niet verloren als u Windows 11 correct installeert. Als u een aangepaste installatie uitvoert en uw schijf formatteert, gaan uw gegevens natuurlijk verloren. Zorg er bij het upgraden naar Windows 11 altijd voor dat u de optie kiest om uw gegevens te behouden.

   Hoe dan ook, u moet altijd een back-up van uw gegevens maken wanneer u van besturingssysteem verandert.

   desabilitar atualizações automáticas do windows 10

   U kunt eenvoudig upgraden naar Windows 11 met behulp van de Windows 11 Installation Assistant. Maak voordat u dit doet een back-up van uw belangrijke gegevens.

   1. Downloaden en installeer de Windows 11 Installation Assistant. Open het.
   2. Lees en accepteer de licentievoorwaarden.
   3. Klik op Nu opnieuw opstarten.

   Als u klaar bent, wordt u gevraagd om u aan te melden bij uw nieuwe Windows 11-bureaublad met uw Microsoft- of lokale inloggegevens.

   Als uw computer dit kan ondersteunen, verschijnt de Windows 11-update in de Windows Update gedeelte van uw instellingen wanneer het klaar is. Dit gebeurt geleidelijk door Microsoft. Als je niet wilt wachten, kun je proberen het te installeren met behulp van de Windows Installation Assistant of ISO op de Windows 11 downloaden pagina door Microsoft.