Ontdek de beste VR-headsets, uitrusting, apps en games van 2018

Consumentengids voor virtual reality (VR)

Virtual reality (VR) is niet langer beperkt tot sciencefictionboeken en films. In 2016 bedroeg de wereldwijde markt voor virtual reality-software en hardware $ 3,7 miljard, en statistische verwachtingen het zal tegen 2020 meer dan $ 40 miljard bereiken. Technische giganten zoals Google, Microsoft of Sony wedden allemaal op het succes van VR en proberen consumenten ervan te overtuigen dat hun VR-producten de beste zijn.Met zoveel concurrerende VR-platforms om uit te kiezen, kan het verwarrend en zelfs een beetje intimiderend zijn om met VR aan de slag te gaan. Maar maak je geen zorgen: we kennen het gevoel, en we zijn hier om je te helpen je VR-reis op de juiste manier te beginnen.

Macs têm leitores de cartão SD?
beste gear vr-apps

Wat is virtuele realiteit?

Wikipedia definieert virtual reality als een door de computer gegenereerd scenario dat een realistische ervaring simuleert. Afhankelijk van hoeveel je weet over de huidige staat van VR, kun je een beschrijving als deze op verschillende manieren interpreteren.Je zou je bijvoorbeeld kunnen voorstellen dat VR werkt zoals het werd afgebeeld in de film Matrix, met een kabel die je hersenen verbindt met een computer en je geest naar een virtuele wereld brengt waar je jezelf eindelijk zou kunnen bevrijden van de strikte regel van de wet van zwaartekracht en de beperkingen van je fysieke lichaam.

Als je deze versie van VR leuk vindt, spijt het ons dat je je bubbel moet laten barsten, maar dit is niet hoe VR momenteel werkt. VR wordt tegenwoordig ervaren met een VR-headset, een op het hoofd gemonteerd apparaat met een stereoscopisch op het hoofd gemonteerd display en bewegingsvolgsensoren, waaronder gyroscopen, versnellingsmeters, gestructureerde lichtsystemen en andere.

Sommige VR-headsets lijken op futuristische helmen, terwijl andere eruitzien als Googles rechtstreeks uit de set van een cyberpunkfilm. VR-headsets variëren ook enorm in termen van hun kosten en platformondersteuning. Dit laatste is vooral belangrijk omdat alle populaire VR-headsets tegenwoordig een extra apparaat nodig hebben - een gameconsole of een computer - om voor de daadwerkelijke verwerking te zorgen.

Als je een VR-headset voor pc koopt, maar je hebt niet echt een voldoende krachtige computer, dan moet je veel meer geld uitgeven om het te laten werken. In het volgende gedeelte bekijken we vijf beste VR-headsets die u vandaag kunt kopen.

Beste VR-headsets

Er zijn momenteel drie VR-headsets die de VR-markt domineren: Sony PlayStation VR, HTC Vive en Oculus Rift. De Sony PlayStation VR werkt met de PlayStation 4 gameconsole, terwijl de HTC Vive en de Oculus Rift verbinding maken met pc's.Sony PlayStation VR

De Sony PlayStation VR werd uitgebracht in oktober 2016 en we beschouwen het als de beste VR-headset voor mensen die al in het bezit zijn van de PlayStation 4 home-videogameconsole. Het biedt de meest gepolijste gebruikerservaring van de drie belangrijkste VR-headsets die in dit artikel worden genoemd, en je kunt het gebruiken om een ​​behoorlijk aantal meeslepende VR-games te spelen.

Enkele van de beste PlayStation VR-games zijn Skyrim VR, SUPERHOT VR, DOOM VFR, Resident Evil VII: biohazard, Ace Combat 7: Skies Unknown, Batman: Arkham VR, Star Trek: Bridge Crew, Arizona Sunshine, Job Simulator: The 2050 Archives , of Paranormal Activity: The Lost Soul. Simpel gezegd: de Sony PlayStation VR heeft voor elk wat wils.

Binnenin de Sony PlayStation VR bevindt zich een OLED-scherm van 1920 × 1080 pixels, dat een resolutie van 960 × 1080 pixels per oog biedt met maximaal 120 frames per seconde en een gezichtsveld van 100 graden. De headset ondersteunt bewegingsregistratie van zes vrijheidsgraden (6DoF) en kan worden uitgevoerd naar een tv, zodat andere mensen in de kamer het plezier kunnen delen met de persoon die de headset draagt. De Sony PlayStation VR heeft ook hifi-oordopjes die meeslepende 3D-audio bieden en een ingebouwde microfoon om met vrienden te chatten en in-game tactieken te bespreken.

como editar vídeos no mac

De headset werkt het beste in combinatie met twee PlayStation Move-bewegingscontrollers, die je handen in de gamewereld brengen en je een diep gevoel van aanwezigheid geven. Maar als je de PlayStation Move-bewegingscontroller niet hebt, kun je ook gewoon de DUALSHOCK 4 draadloze controller gebruiken.

HTC Vive

Als het gaat om grafische getrouwheid en onderdompeling, is de HTC Vive de beste VR-headset die momenteel op de markt is. Maar om ervan te genieten, heb je een krachtige pc nodig, waarbij HTC ten minste een Intel Core i5-4590 of AMD FX 8350 en NVIDIA GeForce GTX 1060 of AMD Radeon RX 480 aanbeveelt.

De Vive is ontwikkeld door HTC en Valve Corporation en uitgebracht in april 2016. In tegenstelling tot de PlayStation VR maakt de Vive gebruik van trackingtechnologie op kamerschaal, waardoor de gebruiker zich fysiek kan verplaatsen in een kubus van 10 voet.

Het volgen op kamerschaal wordt het best ervaren in games zoals Onward, een moderne legerschieter, Arizona Sunshine, een zombie-overlevingsspel, of Unseen Diplomacy, wat een meeslepende, volledige lichaamservaring is waarin je kunt ervaren hoe het is om te zijn James Bond.

Binnenin de Vive bevinden zich niet één, maar twee schermen met 1080×1200 pixels per oog, een verversingssnelheid van 90 Hz en een gezichtsveld van 110 graden. Om te voorkomen dat de gebruiker echte obstakels raakt wanneer hij geniet van Vive's kamerweegschaal-tracking, heeft HTC een camera aan de voorkant meegeleverd waarmee de gebruiker zijn omgeving kan observeren zonder de headset af te zetten.

De Vive wordt bestuurd met Vive Controllers, dit zijn draadloze controllers met meerdere invoermethoden, waaronder een redelijk traditioneel trackpad, gripknoppen en een tweetraps trigger. De tracking op kamerschaal wordt verzorgd door het Lighthouse-volgsysteem, dat bestaat uit twee zwarte dozen die een virtuele ruimte van 360 graden creëren met een straal van 15 × 15 voet.

beste vr-headset

Oculus Rift

De Oculus Rift hernieuwde in zijn eentje de interesse in VR toen het in 2012 zijn Kickstarter-campagne lanceerde. Het project bracht $ 2,5 miljoen op en werd in 2014 door Facebook gekocht voor $ 2 miljard - als dat niet de definitie van succes is, weten we het niet wat is.

o que é outro no armazenamento mac

De eerste consumentenversie van Oculus Rift, bekend als Oculus Rift Consumer Version 1, is sinds maart 2016 beschikbaar en heeft een Pentile OLED-scherm met een resolutie van 1080×1200 per oog, een verversingssnelheid van 90 Hz en een gezichtsveld van 110 graden.

como recuperar arquivos da lixeira após esvaziá-los

Bewegingsregistratie wordt verzorgd door een stationaire USB-infraroodsensor die licht opvangt dat wordt uitgestraald door IR-LED's die in de headset zelf zijn geïntegreerd. Om de Oculus Rift van stroom te voorzien, is het noodzakelijk om een ​​behoorlijk krachtige pc te hebben. Oculus raadt een Intel i5-4590 of AMD Ryzen 5 1500X en NVIDIA GTX 1060 of AMD Radeon RX 480 aan.

De beste Oculus Rift-spellen zijn Robo Recall, The Climb, Lone Echo, Job Simulator, Edge of Nowhere, Star Trek: Bridge Crew, Arizona Sunshine, Chronos, Thumper of Keep Talking and Nobody Explodes, om er maar een paar te noemen. Houd er rekening mee dat veel van deze titels ook beschikbaar zijn voor andere VR-headsets.

Beste VR-headset voor Android

Als je enthousiast bent over de mogelijkheden van virtual reality, maar niet het geld hebt om een ​​van de drie bovengenoemde VR-headsets te kopen, dan zijn Android VR-headsets een geweldig, betaalbaar alternatief.

Op dit moment zijn er twee koningen van VR op Android: Google Daydream-weergave en Samsung Gear VR . De Google Daydream View werkt met de Pixel 1 en 2, Galaxy S8 en S8+, Galaxy Note8, LG V30, Moto Z & Z2, ZenFone AR, Mate 9 Pro en Axon 7. De Samsung Gear VR daarentegen alleen werkt met smartphones van Samsung. Namelijk de Galaxy Note8, S8, S8+, S7, S7 edge, Note5, S6 edge+, S6 en S6 edge.

Geen van deze twee headsets is bijna zo meeslepend als die van de Oculus Rift, maar ze zijn leuk om mee te spelen en bieden een kijkje in de wondere wereld van virtual reality. Je kunt ze gebruiken om de beste VR-video's te bekijken, te experimenteren met de beste Android VR-apps en te genieten van de spanning van de beste VR-games.

De beste VR-apps en -games voor Android zijn VR Tank Training, BAMF VR, Galaxy VR, Roller Coaster VR, Trinus VR, AAA VR Cinema, Expeditions, Fulldive VR en Google Street View. Enkele van de beste Gear VR-apps en -games zijn vaak beschikbaar in de Oculus Store, waaronder Eve: Gunjack, Dreadhalls, Keep Talking and Nobody Explodes, VR Karts: Sprint en zelfs Minecraft. Het verschil tussen de beste Samsung VR-apps en -games en VR-apps en -games voor andere Android-smartphones is dat bezitters van Samsung-apparaten kunnen genieten van content in hogere kwaliteit en met nauwkeurigere bewegingsregistratie.

beste Samsung VR-apps

Beste VR-headset voor iPhone

Hoewel Apple de VR-markt nog moet betreden, zijn er verschillende aan te bevelen VR-headsets van derden voor iPhone-gebruikers. Degenen die VR willen proberen en zo min mogelijk geld willen uitgeven, moeten kijken naar de Google Karton , die werkt met de officiële Cardboard-app van Google en vele andere VR-apps uit de App Store.

Als je verliefd wordt op VR, wil je snel overstappen van de Cardboard naar iets beters, zoals de Carl Zeiss VR One Plus of de BlitzWolf BR-VR3 . Beide headsets zijn veel comfortabeler en handiger dan de Cardboard, en ze hebben ook lenzen van hogere kwaliteit.