9 stappen om een ​​software-ingenieur/ontwikkelaar te worden

Wat is software-engineering?

Software-engineering is een proces waarbij gebruikersvereisten worden geanalyseerd en vervolgens een softwaretoepassing wordt ontworpen, gebouwd en getest die aan die vereisten zal voldoen.

In deze zelfstudie over software-engineering leert u:

9 stappen om een ​​software-ingenieur te worden

Software engineering is een steeds veranderend beroep. Daarom moet men aannemen als nieuwe technologieën worden ontwikkeld. Omdat het een wisselend karakter heeft, zijn er veel verschillende toegangspunten tot het IT-vak.

Er is echter niet één manier om dit te bereiken. Hier zijn enkele stappen om een ​​professionele software-engineer te worden.

Stap #1: Wees duidelijk over uw einddoel

Een nieuwe carrière starten is niet eenvoudig. Wanneer u echter een eindbestemming in gedachten heeft, helpt het wanneer u een hindernis op uw weg vindt en oplost. Je moet een duidelijk doel hebben, zoals:

 • Ik wil mijn carrière opbouwen als software engineer
 • Ik wil werken als software engineer bij een gevestigd IT-bedrijf.
 • Ik wil als teamlid werken en er goed voor betaald worden.

Stap 2: Selecteer een taal om te leren

Software-engineering richt zich nooit uitsluitend op codering. U moet echter op zijn minst een paar talen kennen en een beter begrip hebben van hoe ze zullen functioneren. Er is geen algemene overeenstemming over welke talen het nuttigst zijn.

Hieronder vindt u de lijst met enkele populaire programmeertalen:

Stap 3: Verdien een graad in computerwetenschappen of een gerelateerd vakgebied

Je moet eerst een graad in informatica of een gerelateerd vakgebied behalen. Je moet minimaal een bachelordiploma hebben om je carrière als software-ingenieur te beginnen.

Een hoofdvak in de informatica biedt je de meest bruikbare achtergrond voor het ontwerpen van software. Interviewers zullen vragen stellen over datastructuren en algoritmen. Daarom bereidt de theoretische kennis van traditionele informatica-opleidingen je hier het beste op voor.

U zult echter uw tijd voornamelijk buiten de klassikale codeersoftware doorbrengen en leren hoe u echte software kunt schrijven.

Stap #4: Vul je studie aan

Educatieve boeken zijn vaak verouderd. Naslagwerken worden veel langzamer herzien dan software wordt bijgewerkt. Alle onderwijsinstellingen bieden theoretische concepten en denkwijzen die van belang kunnen zijn voor uw succes.

Hoewel, hoeveel u betaald krijgt, de kennis van de real-world software kan toepassen. Dit is waar je studie je helpt.

Hier zijn enkele manieren om uw leerproces aan te vullen:

 • StackOverflow is de meest betrouwbare vraag en antwoord website voor ontwikkelaars. U kunt zoeken op de technologie, probleemruimte of taal waarin u zich wilt verbeteren.
 • Sites zoals CodinGame en CodeWars bieden duizenden programmeeroplossingen die je helpen je vaardigheden te testen.

Stap #5: Lees code geschreven door ervaren ontwikkelaars

Een ander nuttig aspect van het worden van een software-engineer is het leren lezen van andermans code. U kunt dit eenvoudig doen door sites zoals GitHub-repositories te bezoeken en door documentatie te bladeren.

Soms gaat de documentatie echter ook fout, maar de meeste broncode op deze sites is correct. Door die code te leren lezen, kun je dus begrijpen hoe een specifiek programma werkt.

Stap #6: Zoek een gemeenschap van software-ingenieurs

U moet een community vinden om te leren die u naar succes als software-engineer leidt. Daarom, wanneer je omringd bent door een gemeenschap van gelijkgestemde mensen, heb je een automatisch ondersteuningssysteem. Een echte software-engineeringgemeenschap geeft u advies over waar u uw leerproces op kunt richten. Sites zoals Meetup zijn een ideale keuze om andere professionals te vinden.

Stap #7: Projecten bouwen

Er gaat niets boven praktijkervaring. U moet beginnen met het bouwen van projecten in een taal waar u vertrouwd mee bent. Door dit te doen, verbetert u niet alleen uw leerproces, maar vindt u ook een potentiële werkgever. Terwijl je leert coderen, projecten bouwen, enz., moet je je langzaamaan helpen om je professionele netwerk op te bouwen.

Stap #8: Beheers uw pre-interviewvaardigheden

Vervolgens moet u zich concentreren op uw cv, omdat dit een essentiële rol speelt bij uw aanwerving. Je moet drie dingen onder de knie hebben: cv, sollicitatiebrief en je online aanwezigheid.

HR-managers inhuren kijken nog steeds naar hen om een ​​momentopname van uw vaardigheden en ervaring te krijgen. Bovendien zijn begeleidende brieven nodig bij het online solliciteren; ze zijn uw kans om iemands aandacht te trekken en indruk te maken.

Stap #9: Geef je sollicitatiegesprek een succes

Eindelijk is het tijd om het interview onder ogen te zien. De meeste IT-bedrijven beginnen met een screeningsgesprek, meestal op internet, thuis. Daarna moet u een telefonisch interview ondergaan. Als je beide interviews met succes hebt afgerond, krijg je het interview op locatie.

Stap #10: Accepteer de jobaanbieding

Nadat je de sollicitatieronde met succes hebt afgerond en je nieuwe vaardigheden hebt gedemonstreerd, krijg je waarschijnlijk een baan aangeboden. Selecteer de beste die u helpt om uw carrière te verbeteren.

Wat doet een Software Engineer?

Hier zijn belangrijke rollen gespeeld door software-engineers:

 • Hij of zij moet een goede programmeur zijn en goed thuis zijn in datastructuren en algoritmen.
 • Moet vloeiend zijn in meer dan één programmeertaal.
 • Moet bekend zijn met verschillende ontwerpbenaderingen.
 • Verantwoordelijk voor het definiëren van de haalbaarheid van softwareactiviteiten door middel van probleemdefinitie, evaluatie, analyse en oplossingsontwikkeling.
 • Documenteren en demonstreren van oplossingen door het ontwikkelen van stroomdiagrammen, diagrammen, documentatie, diagrammen, lay-outs, codecommentaar, enz.
 • Oplossingen ontwikkelen door de normen voor softwareontwikkeling te volgen.
 • Verbetert de bedrijfsvoering door systeemanalyses uit te voeren en aanbevelingen te doen voor inefficiënte procedures en beleid.
 • Software verkrijgen en licentiëren na het verkrijgen van relevante gegevens van leveranciers.
 • Producten testen en goedkeuren
 • Het verstrekken van relevante gegevens door het verzamelen, analyseren en samenvatten van service- en ontwikkelingskwesties

Verschillende soorten carrières in software-engineering

Het hebben van een diploma in software engineering biedt meerdere kansen voor professionals. Hoewel branche en geografische locatie een belangrijke cruciale rol spelen bij het verdienen van potentieel, houden werkgevers ook rekening met opleidingsniveaus en ervaring om salarispakketten te bepalen.

Dit is de belangrijke carrièreoptie die je hebt nadat je voor deze cursus hebt gekozen:

Functietitel Beschrijving Diploma vereist Jaarsalaris
Software ontwikkelaarSoftware-ingenieurs werken samen met programmeurs, ontwerpers en testers om andere functies te plannen zodat de software effectief kan functioneren.Bachelor diploma$ 83.515
Hoofdsoftware-engineerDe belangrijkste software-engineers zorgen voor alle technische details van projecten. Hun belangrijkste taak omvat efficiënt schalen en het maximaliseren van de prestaties.Bachelor's Degree: Certified Software Development Professionele Certificering Ervaring: Ten minste 7-10 jaar ervaring$ 132.964
Lead Software Development EngineerLead Software Development Engineer maakt software op maat om aan de behoeften van de organisatie te voldoen. Bij het ontwerpen van alle software staat gebruiksgemak voorop. Deze professionals moeten ook een team van junior software-engineers aansturen. De belangrijkste aandachtsgebieden voor hen zijn projectbeheer, het ontwikkelen van multithreaded codes en netwerkservertoepassingen. Professionals moeten ook samenwerken met het SEO-team en contentschrijvers.Master diploma

$ 106.650

Best practices voor software-engineers

Hier zijn enkele best practices voor software-engineers:

 • Software-ingenieurs moeten zo handelen dat zowel de klant als de werkgever er baat bij hebben.
 • Zorgen voor softwareproducten en gerelateerde aanpassingen die moeten voldoen aan de hoogste professionele normen.
 • Behoefte aan integriteit en onafhankelijkheid in hun professionele benadering.
 • Bevorder een ethische benadering voor softwareontwikkeling en -onderhoud.
 • Software-ingenieurs zullen hun collega's ondersteunen.

Samenvatting

 • Software-engineering is een proces waarbij gebruikersvereisten worden geanalyseerd en vervolgens softwaretoepassingen worden ontworpen, gebouwd en getest die aan die vereisten zullen voldoen.
 • Belangrijke stappen om een ​​professionele software engineer te worden zijn:
 • Je moet duidelijk zijn over je einddoel en je concentreren op wat je wilt bereiken
 • Moet ten minste één programmeertaal selecteren om te leren
 • Vervolgens moet je een diploma in computerwetenschappen of een gerelateerd veld behalen
 • Vul je studie aan door coderingssites zoals StackOverflow te bezoeken. Andere websites zoals CodinGame en CodeWars bieden duizenden problemen die je helpen je vaardigheden te testen.
 • Lees code geschreven door andere deskundige software-ingenieurs door sites zoals GitHub-repositories te bezoeken.
 • Hierna moet u beginnen met het bouwen van projecten in een taal waar u vertrouwd mee bent.
 • Vervolgens moet u zich concentreren op uw cv, aangezien dit een essentiële rol speelt bij uw aanwerving
 • In deze stap moet u een interview bereiken. De meeste IT-bedrijven beginnen met een screeningsgesprek, meestal op internet, bij u thuis
 • Nadat je de sollicitatieronde met succes hebt afgerond en je nieuwe vaardigheden hebt gedemonstreerd, krijg je waarschijnlijk een baan aangeboden
 • De belangrijkste vaardigheid voor een software-engineer is dat hij of zij vloeiend moet zijn in meer dan één programmeertaal.
 • Software Engineer, 2) Hoofdsoftware-engineer, 3) Lead Software Development Engineer zijn verschillende soorten carrièremogelijkheden voor software-engineers.
 • Software-ingenieurs moeten zo handelen dat zowel de klant als de werkgever er baat bij hebben
 • Het gemiddelde salaris voor een professionele Software Engineer is $ 104.682 per jaar in de Verenigde Staten.