25+ beste gratis online onderwijssites (2021-lijst)

Sites For Free Online Education helpt u cursussen te volgen op uw comfortabele plek. De cursussen van deze websites worden aangeboden door topuniversiteiten. Je kunt een specifiek onderwerp leren zonder veel te investeren. Deze websites bieden veel audio, video, artikelen en e-books om uw kennis te vergroten. De platforms stellen u in staat om de beste gratis online cursussen te leren.

1) Coursera

Coursera is een gratis leersite die MOOC-cursussen aanbiedt van bekende universiteiten. Alle Coursera-cursussen bevatten vooraf opgenomen videocolleges die u kunt bekijken wanneer het u uitkomt.

Coursera heeft samen met universiteiten programma's waarmee je een masterdiploma of specialisaties kunt behalen. Je kunt zonder problemen verschillende collegecursussen verkennen.

Deze site biedt gratis programma's van geaccrediteerde instellingen. De cursussen die op dergelijke platforms beschikbaar zijn, zijn ontworpen door een toonaangevende universiteit.


2) Udemy

Udemy is een online platform dat u helpt bij het maken van cursussen voor categorieën zoals business, design, marketing, enz.

Je kunt nieuwe vaardigheden ontwikkelen en hun doelen bereiken door te leren van de uitgebreide bibliotheek met verschillende cursussen. Onderwerpen die beschikbaar zijn in Udemy worden gegeven door deskundige instructies.

Het overzicht van cursussen kan worden bekeken op alle apparaten die met internet zijn verbonden. Voor het volgen van een cursus heb je geen vooropleiding nodig.


3) Udacity

Udacity online leerplatform helpt u bij het maken van cursussen over tal van categorieën, zoals ontwikkeling, zaken, ontwerp, marketing, enz.

Cursussen die beschikbaar zijn in Udacity worden gegeven door deskundige instructeurs. Studenten kunnen ook nieuwe vaardigheden ontwikkelen en hun doelen bereiken door te leren van de uitgebreide bibliotheek met verschillende cursussen.

Udacity biedt cursussen van goede kwaliteit. Het helpt je om je voor te bereiden op het gesprek. Deze site biedt de hulp van een mentor.


4) Edx

Edx is een van de beste aanbieders van gratis online cursussen. Het biedt cursussen op universitair niveau in verschillende disciplines. U kunt bladeren door verschillende onderwerpen, zoals computerwetenschappen, taal, datawetenschap, engineering en meer.

Deze site bevat een wekelijkse onderwerpenreeks. Het bevat een korte video met leeroefeningen. Het platform biedt videozelfstudies, die vergelijkbaar zijn met de discussiegroep op de campus en een leerboek. Het heeft een online discussieforum waar studenten de vragen kunnen stellen aan onderwijsassistenten. Het biedt voltooiing van de certificering.


5) LinkedIn leren

LinkedIn leren is een website die videocursussen aanbiedt die worden gegeven door experts. U kunt deze website gebruiken om toegang te krijgen tot 15.000 cursussen in meer dan zeven talen, zowel gratis als met een abonnement.

Gratis LinkedIn-cursussen geven je de kans om te leren van experts uit de industrie zonder een cent uit te geven. Deze LinkedIn-trainingen zijn perfect voor beginners, halfgevorderden en experts. LinkedIn Learning cursussen met certificaten zijn beschikbaar in verschillende categorieën zoals business, persoonlijke ontwikkeling, ondernemerschap, design & tech online cursussen.


6) Vaardigheidsdeling

Vaardigheidsdeling is een online platform gericht op onderwijs. Het bevat tal van onderwerpen met betrekking tot grafisch ontwerp, datawetenschap, e-commerce, analyse, enz. Deze website helpt u lessen te vinden die zijn ontworpen voor het echte leven.

De lessen in Skillshare worden gegeven door echte makers. Je kunt deelnemen aan de cursussen om vanaf elk apparaat te leren. Het helpt u om zonder enige moeite uw bedrijfsgroei te realiseren.


7) Alison

Alison is een gratis online leersite die certificering biedt bij het voltooien van de cursus. De onderwerpen die deze site biedt zijn zaken, technologie, gezondheid en meer.

Alison helpt je studeren, leren en certificeren door middel van online trainingen. Het biedt verschillende cursussen met betrekking tot specifieke talen zoals Engels, Spaans, Duits, Frans en Arabisch.

Op de site kun je drie soorten cursussen kiezen, certificaatcursussen, diplomacursussen en leerpaden (zelflerende ervaringen creëren). Je kunt je favoriete onderwerp ook leren van de mobiele applicatie van Alison.


8) Khan Academie

Khan Academy is een studiewebsite. Het biedt diepgaande onderwerpen. Deze site is handig om uw leerdoelen te matchen. U kiest deze site om uw leerervaring te personaliseren.

Dit gratis platform kan worden gebruikt voor leerlingen en docenten. Het bevat veel leeroefeningen. De bronnen van deze site zijn zowel online als in de app beschikbaar.

De inhoud van Khan Academy is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans en meer. Het biedt ingebouwde videocolleges die op YouTube worden gehost.

Koppeling: https://www.khanacademy.org/


9) MET OpenCourseWare

MIT OpenCourseWare is een leerwebsite die verschillende cursussen aanbiedt. Het biedt onderwijs- en leermateriaal van hoge kwaliteit dat beschikbaar is in een gemakkelijk toegankelijk formaat.

De website biedt gratis aantekeningen van colleges, video's en examens. Dit platform is toegankelijk met login. U kunt cursussen vinden per afdeling en onderwerp.

MIT OpenCourseWare is toegankelijk zonder enige registratie. De video's zijn zowel online als offline te bekijken. Dergelijke clips zijn toegankelijk via YouTube en iTunes.

Koppeling: https://ocw.mit.edu/index.htm


10) Open cultuur

Open cultuur is de beste onderwijswebsite die gratis online lessen aanbiedt voor de lol. Je kunt deze website kiezen om filosofie en literatuur, geschiedenis, biologie en natuurkunde te leren.

Het onderwerpmateriaal van deze site is beschikbaar in audio, video en e-boeken. Het bevat meer dan 800 e-boeken, 200 e-boeken en 300+ taallessen.

Koppeling: http://www.openculture.com/freeonlinecourses


11) Verbindingen Academie

Connections Academy is de beste online cursuswebsite die studenten helpt om vanuit huis te leren. De cursussen van dit platform zijn bedoeld voor de basisschool, middelbare school en middelbare school.

Connections Academy biedt een gepersonaliseerde leerervaring die docenten helpt hun vaardigheden te verbeteren. Op deze plek kun je gemakkelijk docenten en klasgenoten ontmoeten in het virtuele klaslokaal.

Koppeling: https://www.connectionsacademy.com/


12) Academische aarde

Academic Earth is een top online leersite die veel cursussen van verschillende scholen aanbiedt. Op deze website kunt u tal van onderwerpen verkennen. Hiermee kunt u het cursusoverzicht zoeken op specifieke onderwerpen.

De onderwerpen van Academic Earth zijn ontwerpen op een manier die past bij uw persoonlijke en professionele behoeften. Het platform heeft verschillende cursussen met betrekking tot computer en IT, zaken, onderwijs en gezondheid. Deze cursussen kunnen gratis worden gevolgd.

Koppeling: https://academicearth.org/


13) iTunes U gratis cursussen

iTunes U Free Courses is een plek voor gratis online onderwijs.

Het integreert met elke Apple-smartphone of iPod. Gebruikers kunnen op veel verschillende manieren naar leermateriaal zoeken, inclusief categorieën en onderwerpen.

Cursussen van deze site bevatten inhoud en video's. Het heeft een breed scala aan onderwerpen, zoals kunst en geesteswetenschappen, kindertijd en jeugd, onderwijs, talen en meer. Via de site kun je solliciteren op de baan waarin je geïnteresseerd bent.

Koppeling: https://www.open.edu/itunes/


14) Stanford Online

Stanford Online is een studiesite die leermogelijkheden biedt via gratis online graden, online cursussen, e-learning en meer. Je kunt een breed scala aan onderwerpen leren, waaronder informatica, AI, gezondheid en geneeskunde, kunst en datawetenschap.

Het platform biedt certificering na het voltooien van het programma. U kunt zich inschrijven voor cursussen om nieuwe vaardigheden te leren, een baan te krijgen en een nieuwe toekomst te creëren. Het heeft een verzameling gratis e-books, webinars, video's, enz.

Koppeling: https://online.stanford.edu/


15) Harvard-extensie

Harvard Extension is de beste online leersite die gratis online onderwijscursussen van Harvard University aanbiedt. Het stelt studenten in staat om cursussen te zoeken op professioneel certificaat.

Harvard Extension biedt verschillende vakgebieden zoals kunst en design, business, data science, gezondheid en nog veel meer. Hiermee kunt u zoeken naar verschillende onderwerpen met behulp van de startdatum en duur. Cursussen van deze plaats hebben drie moeilijkheidsgraden inleidend, gemiddeld en gevorderd.

Koppeling: https://online-learning.harvard.edu/catalog/free


16) Open Yale-cursussen

Open Yale Courses is de beste website voor online leren die gratis en open toegang biedt tot inleidende cursussen die worden gegeven door docenten en wetenschappers. De colleges die op deze website beschikbaar zijn, zijn opgenomen in de klaslokalen van Yale College.

Deze website biedt leren door middel van audio, teksttranscriptie en videomedia-indeling. U hebt toegang tot deze materialen zonder enige registratie.

Open Yale Courses biedt cursussen aan zoals scheikunde, economie, geschiedenis, kunst, Engels en filosofie. Het omvat examens, voorgestelde lezingen en probleemoplossing.

Koppeling: https://oyc.yale.edu/


17) Podcastlezing UC San Diego

UC San Diego Podcast Lecture is een educatieve technologiedienst. Het biedt gratis audio-opnames van lezingen die kunnen worden gedownload naar een pc of muziekspeler.

U kunt luisteren naar de lezingen die beschikbaar zijn in de UC San Diego Podcast Lecture door een specifieke klas te selecteren. Het heeft functies zoals recente podcasts, de voortgang van de lezing en het aanpassen van de afspeelsnelheid. Op deze website kun je zonder enige moeite videocolleges afspelen. Je hebt geen plug-ins nodig om de colleges te bekijken.

Koppeling: https://podcast.ucsd.edu/default.aspx


18) Code:

De code is een leermiddel. Het helpt studenten om zich in te schrijven voor de cursussen met betrekking tot biologie, algebra en scheikunde.

Deze website biedt vacatures. Het biedt lessen met wekelijkse uitdagingen. De website is beschikbaar in twee talen, Spaans en Engels. Code.org biedt een tutorial van een uur die speciaal is ontworpen voor mensen van alle leeftijden in meer dan 45 talen.

Koppeling: https://code.org/


19) Universiteit van het Volk

University of the People is een educatieve dienstverlener. Het biedt verschillende opleidingen, waaronder bedrijfskunde, gezondheid en informatica. Deze plek biedt studenten de nodige vaardigheden die belangrijk zijn om te gedijen bij het behalen van academische graden.

De site van de University of the People brengt niemand kosten in rekening voor het inschrijven voor een cursus. Hiermee heb je probleemloos toegang tot alle boeken en ander cursusmateriaal. Zowel afgestudeerde als niet-gegradueerde studenten kunnen zich aanmelden op deze website.

Koppeling: https://www.uopeople.edu/


20) Podcasts van de Universiteit van Oxford

University of Oxford Podcasts een plek waar je openbare lezingen, interviews, lesmateriaal en meer kunt vinden.

De inhoud hiervan wordt regelmatig toegevoegd. U kunt lezingen en een reeks lezingen gebruiken in document-, audio- en videoformaat.

Deze site heeft meer dan 633-series. Het curriculum is beschikbaar voor biologie, filosofie, depressie, enz. U kunt uw geïnteresseerde cursus bekijken op categorieën zoals sociale wetenschappen, wiskunde, natuurwetenschappen en levenswetenschappen, medische wetenschappen en meer.

Koppeling: https://podcasts.ox.ac.uk/


21) TED-Ed

TED-Ed is een platform dat gratis online cursussen voor volwassenen aanbiedt. Het materiaal van deze website kan worden gebruikt door mensen van alle leeftijdsgroepen.

Docenten van TED-ED kunnen de lessen aanpassen. Docenten kunnen de lessen online met leerlingen delen en het resultaat volgen. Het biedt een programma dat je helpt om te praten en hun ideeën te delen. Op deze site kunt u gemakkelijk door TED-Ed-animaties en TED-talks bladeren op basis van specifieke onderwerpen.

Koppeling: https://ed.ted.com/


22) Memrise

Memrise is een educatieve website voor volwassenen die een persoonlijke leerervaring biedt. De website is toegankelijk in verschillende talen, waaronder Engels, Arabisch, Amerikaans en Nederlands.

Deze plaats heeft categorieën zoals kunst, literatuur, wiskunde, wetenschap, geschiedenis en meer. Memrise is toegankelijk vanaf iOS- en Android-apparaten.

De website bevat uitdagingen die uw leerervaring vergroten. U kunt zich eenvoudig aanmelden op deze site om toegang te krijgen tot de cursus en het materiaal.

Koppeling: https://www.memrise.com/


23) Lespaden

LessonPaths is een website die de beste gratis online lessen biedt. Deze site heeft een reeks online lessen. Docenten kunnen tekst toevoegen, video's opslaan om leerdocumenten te maken. Het stelt je in staat om kennis te delen met anderen.

LessonPaths bevat verschillende categorieën, zoals gezondheid, voedsel, medicijnen, financiën, recht, enz. Het kan worden gebruikt voor de leergidsen voor specifieke onderwerpen. Deze plaats biedt een lineaire stroom van middelen.

Koppeling: https://www.lespaden.com/


24) CodeHS

CodeHS is een uitgebreid leerplatform dat studenten helpt bij het leren van informatica. Het biedt hulpmiddelen en bronnen voor docenten, een webgebaseerd curriculum en professionele ontwikkeling.

Deze website biedt lesplannen waar u toegang hebt tot verschillende bronnen om het onderwerp te leren. Hiermee kunt u een breed scala aan activiteiten kiezen die worden gemaakt door ervaren docenten.

CodeHS biedt een faciliteit voor het volgen van de voortgang voor docenten. Het biedt offline hand-outs en verschillende interessante activiteiten.

Koppeling: https://codehs.com/


25) Aquent Gymnasium

Aquent Gymnasium is een educatieve site die gratis cursussen en cursussen aanbiedt voor digitale en creatieve professionals. De cursussen van deze site zijn zo ontworpen dat u kennis krijgt die van toepassing is op elk project of elke baan.

Deze site helpt je om je vaardigheden te vergroten en te voldoen aan de vraag van de huidige markt. Het kan je ook helpen om je talent een boost te geven en het hiaat op te vullen dat je mist.

Koppeling: https://www.thegymnasium.com/


26) Apple-ontwikkelaarssite

Apple Developer Site is een website voor interfaces voor applicatieprogrammering, softwareontwikkelingstools en technisch materiaal. Dit online platform heeft bronnen om ontwikkelaars te helpen software te ontwikkelen voor iOS, macOS, iPadOS en meer.

Deze plaats heeft API-referentie, voorbeeldcodes en een breed scala aan artikelen om software te bouwen. Gebruikers kunnen deelnemen aan het ontwikkelaarsprogramma om toegang te krijgen tot deze bronnen. Het heeft een forum om ontwikkelingsgerelateerde onderwerpen te bespreken.

Koppeling: https://developer.apple.com/


27) Canvas-netwerk

Canvas Network is een online onderwijssite die verschillende cursussen aanbiedt van de toonaangevende universiteiten. De inzending op deze site staat open voor alle leerlingen over de hele wereld. Het leerbeheersysteem van dit platform maakt lesgeven en leren gemakkelijker.

Canvas heeft docenten en studenten geholpen om te slagen in de moderne leeromgeving. Het heeft een eenvoudig inschrijvingsproces. U kunt ook een certificaat voor deelname behalen. Zodra de cursus is gestart, heeft u toegang tot het beschikbare materiaal op deze site.

Koppeling: https://www.canvas.net/


28) Open UW

Open UW is een onderwijssite. Het biedt alle masteropleidingen die open staan ​​voor ontwikkeling of training van medewerkers.

Deze website biedt masteropleidingen zoals kust- en zeebeheer en mariene innovatie. Het biedt ook onderwijs op afstand dat kan leren met behulp van technologie op afstand of van internet.

Open UW heeft een online bibliotheek met e-journals, encyclopedieën, e-bookscollecties en nog veel meer. Studenten kunnen zonder enige moeite toegang krijgen tot deze materialen.

Koppeling: https://www.uw.is/open_cursussen/


29) Open leerinitiatief

Open Learning Initiative is een organisatie die innovatieve online cursussen aanbiedt aan mensen die graag lesgeven of leren. De website heeft cursussen van hoge kwaliteit die u helpen het leren te verbeteren.

Met de website van het Open Learning Initiative kunt u gemakkelijk op afstand lesgeven. De cursussen die op deze website worden aangeboden, zijn informatica, programmeren, kunst, wiskunde en life science.

OLI heeft tal van cursussen op universitair niveau die uw leerervaring een boost kunnen geven. U kunt de cursus van deze site bewerken of uw eigen cursus ontwikkelen.

Koppeling: https://oli.cmu.edu/


30) Open onderwijs

Open Edu is een website om te leren van de Open Universiteit. Dit platform biedt toegang tot verschillende cursusmaterialen en meningen van experts.

Dit leerplatform biedt gratis digitale publicatie van hoogwaardig educatief materiaal. Het omvat veel onderwerpen zoals geld en zaken, onderwijs, ontwikkeling en sport. Deze site helpt je nieuwe onderwerpen te verkennen en de persoonlijke kennis van iedereen te vergroten. Het heeft meer dan 900 korte cursussen, artikelen, quizzen, video's en audio.

Koppeling: https://www.open.edu/openlearn/free-courses

FAQ

❓ Wat zijn de voordelen van online leren?

De voordelen van online leren zijn:

  • Je kunt het onderwerp gemakkelijk leren.
  • Het geeft een goede impact op het cv.
  • Je kunt het doel op elk moment voltooien.
  • Online cursussen zijn goedkoper dan traditionele klassikale trainingen.

❗ Wat zijn de gebruikelijke materialen die worden aangeboden door online educatieve sites?

De algemene materialen die worden aangeboden door online educatieve sites zijn e-books, lezingen in audio- en videoclips, e-journals, encyclopedieën, e-books en meer.

⚡ Waarom zou u kiezen voor online certificeringscursussen?

U moet online certificeringscursussen volgen om referenties te krijgen die u waardevoller kunnen maken op het werk. Het helpt je ook om je vaardigheden aan de werkgever te vertellen. Deze certificaten zijn een investering in het opbouwen van je carrière.

🏅 Krijg ik een afdrukbaar certificaat?

Ja, bij veel cursussen krijg je een afdrukbaar certificaat. Sommige cursusaanbieders sturen zelfs een papieren versie van het certificaat naar het door u gewenste adres.